keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

Intiaanisokerista

RikkiMikko kävi tänään keskiviikkona miellyttävän keskustelun Masajo Oy:n henkilöstön kanssa. Aiheen keskustelulle antoi Masajo Oy:n uusi hieno kotisivu (http://www.intiaanisokeri.fi/index.php?sivu=etusivu) ja sen erittäin informatiivinen sisältö. Niinpä RikkiMikko päätti luvan perästä kirjata muutamia otteita tuosta sivustosta tähän päiväkirjaan, jotta rakkaat tämän Blogin lukijatkin voisivat tutustua niihin, ja tietysti käydä vierailemassa noilla sivuilla.

Tässä muutamia makupaloja:

Intiaanisokerin käyttöohje

Intiaanisokeria käytetään normaalin sokerin tapaan, mutta se on parempi vaihtoehto. Sveitsiläisen tutkimustuloksen mukaan päivittäiseen käyttöön suositellaan 50g, eli n.75ml = ¾ dl.
Koska kivennäisaineita on runsaasti, hiilihydraattien määrä on pienempi, ja siksi Intiaanisokeria käytetään vastaavasti enemmän. se on myös tilavuudeltaan kevyempää. Esimerkiksi 2dl kidesokeria vastaa noin 2,5dl Intiaanisokeria.
Intiaanisokerista saa hyvää juomaa jo ihan sellaisenaan veteen sekoitettuna. Se sekoittuu hyvin sekä kylmään että kuumaan veteen. Maun voimakkuuden voi itse säädellä mieleisekseen. Mitä enemmän laittaa intiaanisokeria, sitä vahvemmin aromi maistuu. Makeutta ei tule kidesokerin tavoin lisää. Parhaiten oppii kokeilemalla.
Intiaanisokeri soveltuu erittäin hyvin maitotuotteisiin, esimerkiksi: maitoon, piimään, viiliin, jogurttiin. jne Omena ja Intiaanisokeri sopivat myös erittäin hyvin yhteen. Niistä saa herkullisia jälkiruokia.
Ripottele Intiaanisokeria puuron, murojen, myslin tai muiden sen kaltaisten aamupalojen päälle. Niistä saa hyvän tankkauksen päivälle.

Helppo Piirakka
4 lasillista jauhoja spelt- tai vehnäjauhoja 2 lasillista intiaanisokeria 1tl leivinjauhetta 1tl soodaa
Nämä aineet sekoitetaan ja lisätään 200g sulatettua voita ja sekoitetaan murumaiseksi seokseksi. Murumassaa otetaan talteen mittana käytetty lasillinen. Loppumassaan lisätään 1-2 munaa ja lasi piimää. Taikina sekoitetaan (ei vatkata) ja levitetään uunipellille. Päälle omenalohkoja, raparperi paloja tai marjoja, + intiaanisokeria. Lopuksi lasi murumassaa. 200°/30min
Katariina Valu

Kääretorttu
4 munaa 2dl intiaanisokeria 1½dl vehnäjauhoa ½dl perunajauhoa 1tl leivinjauhetta
Munat ja intiaanisokeri vatkataan vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään joukkoon. Taikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paistetaan n. 225°. 5-7min Kumotaan leivinpaperille. Levitetään päälle ohuesti hilloa ja kermavaahtoa. Kääritään paperin avulla.


Kaurakeksit
2dl kaurahiutaleita 2rkl vehnäjauhoa 1½dl intiaanisokeria 1tl vaniljaa 1tl inkivääriä 0,5tl leivinjauhetta 0,5dl voisulaa 2rkl maitoa tai kermaa
Kuivat aineet kulhoon, sekoitus.Lisätään voisula ja maito. Nokareita pellille, 200° 7min.

Maustepannukakku
6 dl piimää 200 g voisulaa 1 tl neilikkaa 1 tl kanelia 3 tl soodaa 6 dl intiaanisokeria 8 dl jauhoja
Sekoita sooda piimään, lisää muut aineet.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja paista ½ h. 200°.

Maustekakku
3 dl piimää 5 dl intiaanisokeri 1 tl neilikkaa 2 dl rusinoita 150 g voisulaa 6 dl jauhoja 2 tl soodaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten piimä ja voisula. Sekoita nopeasti ja kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paistetaan n.1h. 175° alatasolla.

Omenakiisseli
1 l vettä 2 dl intiaanisokeria 5 rkl perunajauhoja tai 1 dl maissitärkkelystä 3 omenaa
Sekoita perunajauho ja intiaanisokeri veteen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Ota kattila heti pois levyltä. Jos käytät maissijauhoja, anna kiisselin olla levyllä n. 5min. Kuutioi omenat ja lisää kiisseliin. (Omenan asemasta voit käyttää myös herukoita tms.)

Täystehokakku
2½ dl intiaanisokeria 3 dl vehnäjauhoa ½ tl suolaa ½ dl kaakaota 2 tl soodaa 1 tl vaniljasokeria 1 rkl viinietikkaa tai molkosaania 2/3 dl ruokaöljyä 2 dl vettä
Kuivat aineet yhdistetään, lisätään nesteet. 200°/45min (2x annos uunipellilliseen 30min).
Niinpä kehotankin kaikkia tutustumaan myös tähän hurmaavan hyvään tuotteeseen, jota voit tilata joko Masajon tilauslomakkeella suoraan tai yhdessä MSM-tuotteiden kanssa RikkiMikolta.

Ei kommentteja: