Tärkkelyspitoiset kasvikset, kuten peruna (Elintarvikkeen numero: 205) ja maissi (Elintarvikkeen numero: 363), sekä
viljatuotteet, esimerkiksi pasta (Elintarvikkeen numero: 117) ja leivät muuntuvat nopeasti
yksinkertaisiksi sokereiksi ja lisäävät merkittävästi kehon insuliinitasoja. Tämä lisää rasvan kertymistä kehoon niille, joilla on
insuliiniresistenssi. Sen sijaan ei-tärkkelyspitoisilla, alhaisen glykeemisen vaikutuksen elintarvikkeilla,
eli vähän sokeria sisältävillä hedelmillä ja vihanneksilla on
minimaalinen vaikutus insuliinin
tuotantoon, ja ne tarjoavat
terveellisten vitamiinien, kivennäisaineiden sekä kuitujen lisäksi mahdollisimman vähäisen rasvan kertymisen kehoosi.
Jos haluat nähdä
samanlaisia vinkkejä kuin tämä, pysy kanavalla, sillä tarkoitukseni on tuottaa
vuoden jokaiselle päivälle uusi vinkki. Siis 365 Päivän Terveysvinkkiä
vuoden kuluessa!
Voit myös ladata puhelimeesi ilmaisen englanninkielisen
sovelluksen ”Health Tip Of The Day” App Storesta osoitteessa: http://itunes.com/apps/healthtipoftheday tai voit
tarkistaa sen Facebookissa osoitteessa http://facebook.com/HealingWithNutrition
Starchy vegetables, like potatoes (Food number: 205) and corn (Food number: 32849) and grain
products (pasta and breads) are converted quickly to simple sugars, and
significantly increase insulin levels resulting in increased fat storage for
those with insulin resistance.
Non-starchy, low glycemic (low sugar) fruits and veggies have minimal
impact on insulin, and will provide healthy vitamins, minerals and fiber in
addition to minimizing fat storage.