maanantaina, lokakuuta 07, 2013

Päivän Terveysvinkki No 161/365. Maanantai 7.10.201Makeutusaine sukraloosi aiheuttaa diabetestaÄlä anna uuden Splenda Essentialsin markkinointistrategian hämätä. Splenda, jonka E-koodiksi Wikipedia ilmoittaa E 955, on kemiallisesti kloorattuja sokereita Mainittakoon, että Sukraloosia valmistetaan klooraamalla hallitusti sakkaroosia eli tavallista sokeria. Lopputulos muistuttaa DDT:tä eli diklooridifenyylitrikloorietaania. Sukraloosin tarkoituksena on muuttaa kehoasi siten, että se sivuuttaa sokerin osittain, vaikka painonnousu on sen seurauksena yleinen haittavaikutus. Lisättyjen vitamiinien (B-ryhmän vitamiinien, sekä antioksidanttien tai ravintokuitujen) osuus tuotteessa on hyvin pieni, eivätkä ne riitä korvaamaan sitä vahinkoa, jonka aineessa oleva kloori tekee keholle. Duke tutkimus on osoittanut, että Splenda aiheuttaa vahinkoa terveelle suolistoflooralle ja muuttaa ulosteen pH-arvoa. Se vaikuttaa ravinteiden imeytymiseen jo 12 viikon käytön jälkeen. 
Jotta voisit parantaa terveyttäsi, ohita keinotekoiset makeutusaineet ja käytä tavallista sokeria, hunajaa, ksylitolia, tai steviaa niiden sijaan.


Ekomatsi: sokeri vs. sukraloosi


Vielä Splendasta: Jo vuosikymmeniä sukraloosia on markkinoitu ”turvallisena” sokerin korvikkeena, oletettavasti diabeteksen estämiseen tai oireiden vähentämiseen, mutta sen on havaittu edistävän diabetesta ihmisissä. (katso The Bitter Truth about Splenda). Katso myös Tiede-lehden keskustelupalstan antimet tästä aiheesta.
Mikäli haluat nähdä samanlaisia vinkkejä kuin tämä, pysy kanavalla, sillä tarkoitukseni on tuottaa vuoden jokaiselle päivälle uusi vinkki.
Lisa Bestin kirjoitukset ovat innoittaneet minua kirjoittamaan näitä Health Tip of the Day -artikkeleita.

Splenda Faces Backlash: Turns Out, Putting Vitamins Into Fake Sugar Doesn’t Make it ‘Essential’


Don't be fooled by the new marketing strategy of Splenda Essentials.  Splenda is chemically chlorinated sugar, or artificial sweetener Sucralose (similar to DDT = dichlorodiphenyltrichloroethane), designed to make your body ignore the sugar part, although weight gain is a common side effect.  The vitamin doses in the product are very small, and do not compensate for the damage the chlorine does in the body.  A Duke study has shown that Splenda damages healthy gut flora, changes the p.H. of fecal material, and alters nutrient absorption after just 12 weeks.  To maximize health, skip the artificial sweeteners and use real sugar, honey, xylitol, or stevia instead.

 If you want to see the same tips as this, stay tuned, as my intention is to produce a new tip every day.  

Writings of Lisa Best have inspired me to write these Health Tip of the Day articles.

Ei kommentteja: