torstaina, lokakuuta 10, 2013

Päivän Terveysvinkki No 165/365. Perjantai 11.10.2013 ̶ Statiinilääkkeiden vaikutuksistaStatiinit aiheuttavat lihaskipujaToissailtainen (9.10.2013) MTV3:n ohjelma 45 minuuttia ruoti samaa aihetta kuin tämä tänään ilmestyvä Päivän Terveysvinkki, joka taas pohdiskelee tätä asiaa amerikkalaistutkimusten valossa. Yhdysvaltalaiset tutkijat olivat päätyneet jo paljon aikaisemmin hyvin samansuuntaisiin johtopäätöksiin kuin MTV3:n ohjelman tekijät. Toki täytyy myös huomauttaa, että minäkin olen tätä aihetta selvitellyt tässä blogissa jo 29.8.2009, 3.5.2010, ja 6.10.2012 ilmestyneissä artikkeleissani; silloinkin tultiin hyvin samanlaiseen tulokseen: statiinit vaurioittavat lihaksia, aiheuttavat kipuja ja ovat useimmiten vailla todellista hoitavaa vaikutusta.
Tutkimukset osoittavat, että statiinilääkkeet voivat vähentää sydänkohtauksen riskiä hieman niillä miehillä, joilla on jo ollut sydänkohtaus. Hyötyjä ei ole osoitettu miehille joilla ei ole ollut sydänkohtausta, naisille ​​tai lapsille ei missään tilanteessa! Tällä hetkellä Yhdysvalloissa noin 12 miljoonaa naista käyttää statiineja, eikä ole tilastollista näyttöä siitä, että lääke hyödyttäisi heitä. Sivuvaikutuksia kuitenkin esiintyy juuri naisten kohdalla, ja niitä ovat lihasheikkous, muistin menetys, lisääntynyt aivohalvauksen riski ja diabetes. Jos olet nainen ja käytät statiineja, sinun kannattaisi miettiä elintapojesi ja ruokavaliosi muutoksia, jotta saisit terveitä, myönteisiä tuloksia.
Mikäli haluat nähdä samanlaisia vinkkejä kuin tämä, pysy kanavalla, sillä tarkoitukseni on tuottaa vuoden jokaiselle päivälle uusi vinkki.
 Lisa Bestin kirjoitukset ovat innoittaneet minua kirjoittamaan näitä Health Tip of the Day -artikkeleita.
Studies show that statin drugs may reduce heart attack risk slightly in MEN who have already experienced a heart attack.  Benefits have not been shown for men who have not had a heart attack, women, or children under any condition!  There are currently 12 million women taking statins in the US now, with no statistical evidence that the drug benefits them.  The side effects do effect women, however, and include muscle weakness, memory loss, increased stroke risk, and diabetes development.  If you are a woman taking statins, investigate lifestyle and dietary changes for healthy, positive results.
If you want to see the same tips as this, stay tuned, as my intention is to produce a new tip every day.  
Writings of Lisa Best have inspired me to write these Health Tip of the Day articles.

Ei kommentteja: