maanantaina, marraskuuta 04, 2013

Päivän Terveysvinkki No 187/365 ̶ Maanantai 4.11.2013 ̶ Tatuointiin liittyvät riskit ̶ Today's Health Tip No. 187/365. Monday 4/11/2013 ̶ Risks of Tattoo
Sinullakin on joku läheinen, josta erityisesti välität? Tee hänelle palvelus ja kerro hänelle tästä blogista. Jaa linkki ystävällesi!

Mielipiteeni on, että tatuoinnin ottamisen taustalla saattaa olla oman riittämättömyyden tunteen kompensoiminen tällaisella oman kehon koristelulla. Joku ostaa kalliin auton itsetuntonsa pönkittämiseksi, toinen kalliin sormuksen tai Rolex-rannekellon. Kukin tehköön omien mieltymystensä mukaisia ratkaisuja, mutta kannattaa silti ottaa huomioon jokaiseen ratkaisuun liittyvät riskit ja haittapuolet.


Tämä kirjoitus on käännös artikkelista, jonka alkuperäinen teksti on osoitteessa, jonka löydät linkistä: Adult health


Omana mielipiteenäni voin kertoa, että olen erittäin huolissani tästä muotivillityksestä. Ajattelen niin, että oman kehon kunnioitus on ainakin minulle riittävä syy kieltäytyä tatuoinneista.
Olen sitä mieltä, että tatuoinnin taustalla saattaa olla oman riittämättömyyden kompensoiminen tällaisella koristelulla. Joku ostaa kalliin auton itsetuntonsa pönkittämiseksi, toinen kalliin sormuksen tai rannekellon. Kukin tehköön omien mieltymystensä mukaisia ratkaisuja, mutta kannattaa silti ottaa huomioon jokaiseen ratkaisuun liittyvät riskit ja haittapuolet.
Edellisistä mainittakoon se ulospäin välittyvä viesti, jota kaikki tatuoidut eivät ilmeisesti tiedosta; ainakin minua tympii katsella ihmistä, jolla on iho maalauksia täynnä ja niinpä käännän katseeni muualle. Näin ollen se positiivinen viesti, jonka tatuointeja kantava henkilö luulee lähettävänsä, onkin negatiivinen signaali, ainakin minulle. Olen varmaankin oman aikani lapsi, enkä varmaan herätä myöskään sen toisen osapuolen sympatioita. En vain voi sille mitään, että ajattelen näin. Kannattaa silti lukea oheinen käännökseni, joka on arvovaltaisen tahon tutkimusten tulosta; Mayo Clinic on eräs maailman arvostetuimpia toimijoita alallaan, jonka U.S. News & World Report -aikakauslehti arvioi Mayo-klinikan Yhdysvaltain toiseksi parhaaksi sairaalaksi vuonna 2007.

 Helsingin Sanomien tästä aiheesta julkaisema tutkimusraportti (Teemat Tiede Tutkimus: Tatuointi tekee naisesta miesten silmissä kevytkenkäisen) valaisee asiaa mielenkiintoisella tavalla Suomen kielellä. Artikkeli julkaistiin 7.6.2013 15:42


Research at Mayo Clinic


Tatuoinnit: Ymmärrä riskit ja varotoimien merkitys
Tattoos: Understand risks and precautions

Tatuoinnit saattavat olla tällä hetkellä yleisempiä kuin koskaan, mutta älä ota tatuointia kevyesti. Tiedä riskit ja ymmärrä turvaohjeet ja jälkihoidon vaiheet.
                                                                                        Mayo Clinic henkilökunta.
Tatuointi - kaunis koriste vai vaarallinen terveysriski?

Saattaa olla, että nykyisin pääsee muutamassa tunnissa ylpeäksi uuden tatuoinnin omistajaksi, mutta älä anna tatuointien saamisen helppouden estää sinua tekemästä harkittua päätöstä siitä, että saat ihollesi pysyvän ”taideteoksen”. Ennen kuin päätät ottaa tatuoinnin, varmista, että tiedät mitä todellakin saat kannettavaksesi loppuiäksesi. Varmista myös, että tatuointi on oikea ratkaisu juuri sinulle.
Tunnista riskit.
-         Allergiset reaktiot. Tatuoinnissa käytettävät väriaineet - erityisesti punainen, vihreä, keltainen ja sininen väriaine - voivat aiheuttaa allergisia ihoreaktioita, kuten kutisevaa ihottumaa tatuoinnin sivustolla. Tämä voi tapahtua jopa vuosia sen jälkeen saat tatuoinnin.
-      
-        Ihotulehdukset. Ihon infektio; tatuoinnin jälkeen tulehdus saattaa aiheuttaa punoitusta, turvotusta, kipua ja visvan kaltaisia valumia.

-                     Muita iho-ongelmia. Joskus tatuointimusteen ympärille muodostuu granulomiksi kutsuttuja kuoppia. Tatuointi voi myös johtaa keloidien muodostumiseen, toisin sanoen arpikudoksen aiheuttaman liikakasvun esiin kohottavien alueiden (epämuodostumien) syntymistä.
-         Veriteitse syntyviä sairauksia. Jos tatuoinnissa käytettävä laite sattuu olemaan infektoituneen veren saastuttama, voit saada erilaisten veriteitse tarttuvien sairauksien tartunnan. Näitä ovat jäykkäkouristus, hepatiitti B ja hepatiitti C.
-              Magneettikuvaukseen (MRI) liittyviä komplikaatioita. Joskus harvoin tatuoinnit tai pysyvä meikki saattavat aiheuttaa turvotusta tai polttelua tuhoalueilla magneettikuvauksen aikana. Joissakin tapauksissa, pigmentit voivat häiritä kuvan laatua. Näin tapahtuu silloin, kun suoritetaan silmän magneettikuvaus henkilölle, joka on saanut iholleen pysyvän rajausvärin.
-         Lääkitys tai muu hoito. Jos kyseeseen tulee mahdollinen tatuoinnin poistaminen, lääkehoito voi olla tarpeen, jos koet allergisen reaktion tai sinulle ilmaantuu infektio tai muita iho-ongelmia tatuoinnin alueella tai sen lähellä.

Tatuoinnit: Ymmärrä riskit ja varotoimet
Ennen kuin päätät ottaa tatuoinnin, kysy itseltäsi, onko niin, että todella haluat laittaa rahaasi pysyviin taideteoksiin ihollesi. Jos olet epävarma tai huolestunut siitä, että saattaisit ehkä katua sitä joskus, anna itsellesi enemmän aikaa miettiä sitä. Älä anna painostaa itseäsi tatuoinnin ottamiseen, jos olet alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena.
Vaadi turvaohjeita.
Varmistaaksesi, että tatuointi suoritetaan turvallisesti, vastaa näihin kysymyksiin:
-         Kuka tekee tatuoinnin? Älä yritä tehdä tatuointia itsellesi tai anna kouluttamattoman ystäväsi tehdä tatuointia. Mene hyvämaineiseen studioon, joka työllistää ainoastaan asianmukaisesti koulutettuja työntekijöitä. Muista, että sääntelyn vaatimukset ja lisensointi standardit vaihtelevat valtiosta toiseen. Tarkista kaupungin, maakunnan tai sairaalan viranomaisilta tietoa paikallisesta lupakäytännöstä ja määräyksistä.
-           Käyttäkö tatuoija käsineitä? Varmista, että tatuoija pesee kätensä ja pujottaa tuoreen parin suojakäsineitä kunkin toimenpiteen edellä.
-                   Käyttäkö tatuoija asianmukaisia ​​laitteita? Varmista, että tatuoija poistaa neulan ja putket suljetuista pakkauksista ennen toimenpiteen aloittamista. Kaikkien pigmenttien, alustojen tai säiliöiden on myös oltava käyttämättömiä.
-         Käyttäkö tatuoija sterilointiin ei-kertakäyttöisiä tarvikkeita? Varmista, että tatuoija käyttää kuumasterilointilaitetta (paineastia) kaikkien ei-kertakäyttöisten laitteiden steriloimiseen eri asiakkaiden toimenpiteiden välillä. Niitä välineitä ja tarvikkeita, joita ei voi steriloida autoklaavissa — mukaan lukien syöttölaitteen kahvat, pöydät ja lavuaarit — olisi desinfioitava kaupallisia desinfiointiaineita tai valkaisuaineliuosta käyttäen jokaisen käyttökerran jälkeen.

Se kuinka sinun tulee hoitaa uutta tatuointiasi, riippuu tatuoinnin laadusta ja työn laajuudesta. Yleensä kuitenkin, sinun täytyy:

-         Poistaa side 24 tunnin kuluttua toimenpiteen jälkeen. Levitä antibiootti voidetta tatuoidulle iholle vaikka se näyttää parantuneen.
-               Pidä tatuoitu iho puhtaana. Käytä tavallista saippuaa ja vettä ja herkkää kosketusta puhdistaessasi ihoa. Kun olet suihkussa, vältä suoraa veden suihkutusta juuri tatuoidulle iholle. Silitä — älä hiero — aluetta kuiviltaan.
-         Käytä kosteusvoidetta. Levitä mietoa kosteusvoidetta tatuoidulle iholle useita kertoja päivässä.
-         Vältä altistumista auringolle. Pidä tatuoitua aluetta poissa auringosta ainakin muutaman viikon.
-         Vältä uintia. Pysy erossa uima- ja  porealtaista, sekä jokien, järvien ja muiden vesistöjen uimarannoilta, kun tatuointi tai lävistys on vielä tuore ja vasta paranemassa.
-                  Valitse vaatteet huolellisesti. Älä käytä mitään, mikä voisi tarttua tatuointiin.
-         Salli jopa 2 viikkoa parantumiseen. Älä hypistele koskaan rupia, sillä se lisää infektioriskiä ja voi vahingoittaa tatuoinnin ulkonäköä ja aiheuttaa arpien syntymistä.

Jos luulet, että tatuoitu ihosi kohta on ehkä tulehtunut tai olet huolissasi, että tatuointi ei ole paranemassa oikein, ota yhteys lääkäriin. Jos taas olet kiinnostunut tatuoinnin poistamisesta, käänny ihotautilääkärisi puoleen, jotta hän voisi miettiä laserleikkausta tai muita vaihtoehtoja tatuoinnin poistoon.
Mikäli haluat nähdä samanlaisia vinkkejä kuin tämä, pysy kanavalla, sillä tarkoitukseni on tuottaa vuoden jokaiselle päivälle uusi vinkki.

                                ****************************************

 Today's Health Tip No. 187/365. Monday 4/11/2013 ̶  Risks of Tattoo

You probably want to delight your friend? Make her/him a favor: tell her/him about this blog.  
 Share a link to your loved one you care about! 
Tattoos: Understand risks and precautions
Tattoos might be more common than ever, but don't take tattooing lightly. Know the risks and understand basic safety precautions and aftercare steps.
                                                                                                   By Mayo Clinic staff
You could be the proud owner of a new tattoo in a matter of hours — but don't let the ease of getting tattoos stop you from making a thoughtful decision about permanent body art. Before you get a tattoo, make sure you know what's involved. Also, be certain that tattooing is the right decision for you.
How tattoos are done
A tattoo is a permanent mark or design made on your skin with pigments inserted through pricks into the skin's top layer. Typically, the tattoo artist uses a hand-held machine that acts much like a sewing machine, with one or more needles piercing the skin repeatedly. With every puncture, the needles insert tiny ink droplets. The process — which is done without anesthetics — causes a small amount of bleeding and slight to potentially significant pain.
Know the risks


Tattoos—understanding risks, precautions

                                    
Tattoos breach the skin, which means that skin infections and other complications are possible. Specific risks include:
 • Allergic reactions. Tattoo dyes — especially red, green, yellow and blue dyes — can cause allergic skin reactions, such as an itchy rash at the tattoo site. This can occur even years after you get the tattoo.
 • Skin infections. A skin infection — which might cause redness, swelling, pain and a pus-like drainage — is possible after tattooing.
 • Other skin problems. Sometimes bumps called granulomas form around tattoo ink. Tattooing can also lead to keloids — raised areas caused by an overgrowth of scar tissue.
 • Bloodborne diseases. If the equipment used to create your tattoo is contaminated with infected blood, you can contract various bloodborne diseases — including tetanus, hepatitis B and hepatitis C.
 • Keloid on the throat
 • MRI complications. Rarely, tattoos or permanent makeup might cause swelling or burning in the affected areas during magnetic resonance imaging (MRI) exams. In some cases, tattoo pigments can interfere with the quality of the image — such as when a person who has permanent eyeliner has an MRI of the eye.
Medication or other treatment — including possible removal of the tattoo — might be needed if you experience an allergic reaction to the tattoo ink or you develop an infection or other skin problem near a tattoo.
Tattoos: Understand risks and precautions
Make sure you're ready
Before you get a tattoo, ask yourself whether you truly want to invest in permanent body art. If you're unsure or worried that you might regret it someday, give yourself more time to think about it. Don't allow yourself to be pressured into getting a tattoo, and don't get a tattoo if you're under the influence of alcohol or drugs.
If you decide to go ahead with the tattoo, choose the location of the tattoo carefully. Consider whether you want the tattoo to be visible or hidden under clothing. Also remember that weight gain — including pregnancy weight gain — might distort the tattoo or otherwise affect its appearance.
Insist on safety precautions
To make sure your tattoo will be applied safely, answer these questions:
 • Who does the tattooing? Don't attempt to tattoo yourself or allow an untrained friend to do the tattooing. Go to a reputable tattooing studio that employs only properly trained employees. Keep in mind that regulation requirements and licensing standards vary from state to state. Check with your city, county or state health department for information on local licensing and regulations.
 • Does the tattoo artist wear gloves? Make sure the tattoo artist washes his or her hands and wears a fresh pair of protective gloves for each procedure.
 • Does the tattoo artist use proper equipment? Make sure the tattoo artist removes the needle and tubes from sealed packages before your procedure begins. Any pigments, trays or containers should be unused as well.
 • Does the tattoo artist sterilize nondisposable equipment? Make sure the tattoo artist uses a heat sterilization machine (autoclave) to sterilize all nondisposable equipment between customers. Instruments and supplies that can't be sterilized with an autoclave — including drawer handles, tables and sinks — should be disinfected with a commercial disinfectant or bleach solution after each use.
Take good care of your tattoo
How you care for your new tattoo depends on the type and extent of work done. Typically, however, you'll need to:
 • Remove the bandage after 24 hours. Apply an antibiotic ointment to the tattooed skin while it's healing.
 • Keep the tattooed skin clean. Use plain soap and water and a gentle touch. While showering, avoid direct streams of water on the newly tattooed skin. Pat — don't rub — the area dry.
 • Use moisturizer. Apply a mild moisturizer to the tattooed skin several times a day.
 • Avoid sun exposure. Keep the tattooed area out of the sun for at least a few weeks.
 • Avoid swimming. Stay out of pools, hot tubs, rivers, lakes and other bodies of water while your piercing is healing.
 • Choose clothing carefully. Don't wear anything that might stick to the tattoo.
 • Allow up to 2 weeks for healing. Don't pick at any scabs, which increases the risk of infection and can damage the design and cause scarring.
If you think your tattoo might be infected or you're concerned that your tattoo isn't healing properly, contact your doctor. If you're interested in tattoo removal, ask your dermatologist about laser surgery or other options for tattoo removal.

Ei kommentteja: