perjantaina, syyskuuta 27, 2013

Päivän Terveysvinkki No 151/365 Lauantai 28.9.2013 ̶ Suolisto – immuunijärjestelmän keskus.Ruoansulatuskanava


70% -90% immuunijärjestelmän toiminnasta tapahtuu ruoansulatuskanavassa, ja sen oikeanlainen toiminta on riippuvainen hyödyllisten bakteerien ja haitalliset bakteerien tasapainosta. Antibiootit hävittävät kaikenlaisia ​​bakteereja, ja on tärkeää kylvää ruoansulatuskanavaan "hyviä" bakteereja (probiootteja), jotta voitaisiin antibioottien käytön jälkeen välttää dysbioosi (bakteerikasvuston epätasapaino). Pastöroimattomat, käymisprosessin avulla valmistetut tai kotona kasvatetut elintarvikkeet ovat hyvin luonnollinen probioottien lähde (sanotaan vaikka, hapankaali, kimchi, miso, tai tempeh). Useita kantoja ja jopa 15 miljardia yksikköä bakteereja sisältäviä probioottilisäravinteita on nyt myös saatavilla. Jotta voisit parantaa terveydentilaasi, lisää probiootteja terveelliseen ruokavalioosi erityisesti antibioottien käytön jälkeen, tai jos olet alttiina antibiooteille toissijaisten lähteiden kautta, kuten ei-luomuleikkeleiden nauttimisen tai antibakteerisen käsisaippuan käytön yhteydessä.
Mikäli haluat nähdä samanlaisia vinkkejä kuin tämä, pysy kanavalla, sillä tarkoitukseni on tuottaa vuoden jokaiselle päivälle uusi vinkki.
Lisa Bestin kirjoitukset ovat innoittaneet minua kirjoittamaan näitä Health Tip of the Day -artikkeleita.
 
Tongkimchi, gulgimchi (kimchi with additional oyster) and other banchan
70%-90% of immune system function occurs in the gastrointestinal tract, and is dependent on balance between beneficial bacteria, and harmful bacteria.  Antibiotics wipe out all types of bacteria, and it is essential to reseed the GI tract with the "good" bacteria (probiotics) after taking antibiotics to avoid dysbiosis (imbalance).  Non-pasteurized, fermented or cultured foods are a great natural source of probiotics (think fresh, sauerkraut, kimchi, Miso, or Tempeh).  Probiotic supplements with multiple strains and up to 15 Billion units are also now available.  To maximize health add probiotics to your healthy diet, especially after taking antibiotics, or if exposed to antibiotics through secondary sources such as non-organic meats, or antibacterial hand soap.

Kimchi


 If you want to see the same tips as this, stay tuned, as my intention is to produce a new tip every day.  
Writings of Lisa Best have inspired me to write these Health Tip of the Day articles.

Ei kommentteja: