keskiviikkona, syyskuuta 18, 2013

Päivän Terveysvinkki No 146/365 Keskiviikko 18.9.2013 ̶ Keinotekoiset makeutusaineet ovat myrkkyä elimistölle.

Vaikka Splendaa tai sukraloosia markkinoidaan ylivoimaisena sokerin korvikkeena diabeetikoille ja laihduttajille koska se vähentää kalorien imeytymistä, sen haitat ovat osoittautuneet suuremmiksi kuin sen mainostetut hyödyt. Splenda tehdään klooraamalla hallitusti sakkaroosia eli tavallista sokeria. Kloori tunnetaan myrkyllisenä aineena kehossa.

Ylipaino

Sukraloosi on 600 kertaa makeampi kuin sokeri, mutta sillä on useita sivuvaikutuksia ja tutkimukset osoittavat, että se voi lisätä liikalihavuutta, vahingoittaa tervettä suolistoflooraa ja myös häiritä lääkkeiden imeytymistä. Sukraloosin on havaittu joissakin tapauksissa laukaisevan migreeniä.[8]  
Uusi Coca-Cola light sukraloosi |
Sukraloosi keksittiin 1976 Tate & Lyle Corporationin ja Queen Elizabeth Collegen (University of London) yhteistyönä, kun tutkijat pyrkivät kehittämään uutta hyönteismyrkkyä. Tämä seikka on vakuuttava syy välttää tätä tuotetta. Jos haluat huolehtia terveydestäsi, yritä välttää keinotekoisia makeutusaineita. Käytä sen sijaan pieniä määriä sokeria tai steviaa tarvittaessa.

Mikäli haluat nähdä samanlaisia vinkkejä kuin tämä, pysy kanavalla, sillä tarkoitukseni on tuottaa vuoden jokaiselle päivälle uusi vinkki.
Lisa Bestin kirjoitukset ovat innoittaneet minua kirjoittamaan näitä Health Tip of the Day -artikkeleita.
Although Splenda or sucralose is marketed as a superior sugar substitute for diabetics and dieters because of reduced caloric absorption, its drawbacks prove greater than its advertised benefits.  Splenda is made by substituting two molecules from table sugar with chlorine, a known toxin in the body.  Sucralose is 600 times sweeter than sugar, but it has multiple side effects, and studies show it may increase obesity, damage healthy gut flora, and interfere with drug absorption.  Splenda was discovered accidentally while trying to produce insecticide - a convincing reason to avoid it.  To maximize health, consider using small amounts of sugar or stevia when needed, and avoid sugar substitutes.
If you want to see the same tips as this, stay tuned, as my intention is to produce a new tip every day.  
Writings of Lisa Best have inspired me to write these Health Tip of the Day articles.

Ei kommentteja: