Tämän vuosisadan ravintolisä!
Vaikuttavat aineet: Astaksantiini 4 mg, C-vitamiini 10 mg,
E-vitamiini 10 mg
Astaksantiini:
väriaine, joka antaa esimerkiksi lohelle sen vaaleanpunaisen värin. Lohi saa
astaksantiinia syömästään ravinnosta, mm. selkärangattomista ja pikkukaloista.
Eräiden tutkimusten mukaan astaksantiini on ihmiselle täysin
turvallinen pitkäaikaisessakin käytössä ja parantaa muun muassa aikuisen ihmisen
kognitiivisiä toimintoja. PMID: 12804020
[PubMed - indexed for MEDLINE]
Erään toisen tutkimuksen johtopäätös oli, että astaksantiinia runsaasti
sisältävä Haematococcus pluvialis uute parantaa kognitiivisia toimintoja
hiirillä. PMID: 17721823 [PubMed -
indexed for MEDLINE]
Astaksantiini on antioksidanttina jopa tuhat kertaa
tehokkaampi kuin C-vitamiini. Astaksantiini ei muutu suurinakaan annoksina
pro-oksidantiksi, kuten esimerkiksi C-vitamiini saattaa joissakin tapauksissa
muuttua.
Astaksantiini suojelee silmiä ja ihoa auringon UV-säteilyltä. Koska astaksantiini läpäisee aivo-veriesteen ja myös silmä-veriesteen, se tunkeutuu
elimistön jokaiseen soluun ja sitä kautta suojaa myös sydäntä ja verisuonistoa.
Astaksantiinia, kuten muitakin karotenoideja, on tutkittu
erilaisissa silmäsairauksissa ja silmän väsymisen aiheuttamissa oireissa.
Näiden tehosta on olemassa runsaasti näyttöä erilaisissa silmäongelmissa.
Astaksantiinin on osoitettu erityisesti vähentävän silmien väsymistä tarkkuutta
vaativan näyttöpäätetyöskentelyn yhteydessä.
Astaksantiini parantaa
lihasten voimaa ja suorituskykyä
Tutkimukset ovat osoittaneet, että urheilijat onnistuvat
paremmin, kun he ottavat sitä 4-8 mg annoksen päivässä, mikä lisää voimaa ja
parantaa kestävyyttä. PMID:21984399 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Vapaita radikaaleja muodostuu elintarvikkeiden
aineenvaihduntaprosessin aikana, kun ruoka muuttuu energiaksi. Vapaat
radikaalit voivat myös tulla kehon ulkopuolelta, esimerkiksi pakokaasujen ja
muiden myrkyllisten yhdisteiden kautta. Vapaat radikaalit ovat erittäin
reaktiivisia hiukkasia, jotka aiheuttavat oksidatiivisia vaurioita niiden
ympäristössä. Vapaat radikaalit voivat vaurioittaa tärkeitä biologisia
molekyylejä, kuten DNA: n ja rasvahappojen solukalvoja ja siten myös ihmisen perimään.
Antioksidantit
suojaavat ikääntymiseltä
Keho tuottaa jatkuvasti antioksidantti-entsyymejä (kuten
superoksididismutaasia, eli SOD ja glutationi peroksidaasia, GSH-ASE)
neutralisoimaan vapaita radikaaleja. Lisäksi meidän jokapäiväisestä
ravinnostamme imeytyy vapaiden radikaalien puhdistusaineita, joita kutsumme
hapettumisenestoaineiksi eli antioksidanteiksi. Tunnettuja antioksidantteja
ovat vitamiinit C ja E, ja monet vihannesten ja hedelmien terveyttä edistävät
ainesosat (kuten flavonoidit ja karotenoidit). Kun ikäännymme, elimistön kyky
neutraloida vapaita radikaaleja yleensä laskee. Antioksidanttien nauttimisesta
ravintolisänä tulee sitten entistä tärkeämpää.
FinnMSM Oy:n maahantuoma Kala Health Internationalin
Astaksantiini tuotetaan luonnonmukaisesti haematococcus
pluvialis-nimisen levän avulla. Tuote ei sisällä mitään keinotekoisia
ainesosia, toisin kuin esimerkiksi se ravinto, jota käytetään lohen verkkoallaskasvatuksessa
merivesissä. Luonnonmukaisen astaksantiinin tuotannossa noudatetaan
vastuullisia, ympäristön huomioon ottavia periaateita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti