keskiviikkona, elokuuta 21, 2013

ASTAKSANTIINI - SUPERANTIOKSIDANTTI

Tämän vuosisadan ravintolisä!

Vaikuttavat aineet: Astaksantiini 4 mg, C-vitamiini 10 mg, E-vitamiini 10 mg

Astaksantiini: väriaine, joka antaa esimerkiksi lohelle sen vaaleanpunaisen värin. Lohi saa astaksantiinia syömästään ravinnosta, mm. selkärangattomista ja pikkukaloista.

Eräiden tutkimusten mukaan astaksantiini on ihmiselle täysin turvallinen pitkäaikaisessakin käytössä ja parantaa muun muassa aikuisen ihmisen kognitiivisiä toimintoja. PMID: 12804020 [PubMed - indexed for MEDLINE]

Erään toisen tutkimuksen johtopäätös oli, että astaksantiinia runsaasti sisältävä Haematococcus pluvialis uute parantaa kognitiivisia toimintoja hiirillä. PMID: 17721823 [PubMed - indexed for MEDLINE]

Astaksantiini on antioksidanttina jopa tuhat kertaa tehokkaampi kuin C-vitamiini. Astaksantiini ei muutu suurinakaan annoksina pro-oksidantiksi, kuten esimerkiksi C-vitamiini saattaa joissakin tapauksissa muuttua.

Astaksantiini suojelee silmiä ja ihoa auringon UV-säteilyltä. Koska astaksantiini läpäisee aivo-veriesteen ja myös silmä-veriesteen, se tunkeutuu elimistön jokaiseen soluun ja sitä kautta suojaa myös sydäntä ja verisuonistoa.


Astaksantiinia, kuten muitakin karotenoideja, on tutkittu erilaisissa silmäsairauksissa ja silmän väsymisen aiheuttamissa oireissa. Näiden tehosta on olemassa runsaasti näyttöä erilaisissa silmäongelmissa. Astaksantiinin on osoitettu erityisesti vähentävän silmien väsymistä tarkkuutta vaativan näyttöpäätetyöskentelyn yhteydessä.
Astaksantiini parantaa lihasten voimaa ja suorituskykyä
Tutkimukset ovat osoittaneet, että urheilijat onnistuvat paremmin, kun he ottavat sitä 4-8 mg annoksen päivässä, mikä lisää voimaa ja parantaa kestävyyttä. PMID:21984399 [PubMed - indexed for MEDLINE] 
Vapaita radikaaleja muodostuu elintarvikkeiden aineenvaihduntaprosessin aikana, kun ruoka muuttuu energiaksi. Vapaat radikaalit voivat myös tulla kehon ulkopuolelta, esimerkiksi pakokaasujen ja muiden myrkyllisten yhdisteiden kautta. Vapaat radikaalit ovat erittäin reaktiivisia hiukkasia, jotka aiheuttavat oksidatiivisia vaurioita niiden ympäristössä. Vapaat radikaalit voivat vaurioittaa tärkeitä biologisia molekyylejä, kuten DNA: n ja rasvahappojen solukalvoja ja siten myös ihmisen perimään.
Antioksidantit suojaavat ikääntymiseltä
Keho tuottaa jatkuvasti antioksidantti-entsyymejä (kuten superoksididismutaasia, eli SOD ja glutationi peroksidaasia, GSH-ASE) neutralisoimaan vapaita radikaaleja. Lisäksi meidän jokapäiväisestä ravinnostamme imeytyy vapaiden radikaalien puhdistusaineita, joita kutsumme hapettumisenestoaineiksi eli antioksidanteiksi. Tunnettuja antioksidantteja ovat vitamiinit C ja E, ja monet vihannesten ja hedelmien terveyttä edistävät ainesosat (kuten flavonoidit ja karotenoidit). Kun ikäännymme, elimistön kyky neutraloida vapaita radikaaleja yleensä laskee. Antioksidanttien nauttimisesta ravintolisänä tulee sitten entistä tärkeämpää.

FinnMSM Oy:n maahantuoma Kala Health Internationalin Astaksantiini tuotetaan luonnonmukaisesti haematococcus pluvialis-nimisen levän avulla. Tuote ei sisällä mitään keinotekoisia ainesosia, toisin kuin esimerkiksi se ravinto, jota käytetään lohen verkkoallaskasvatuksessa merivesissä. Luonnonmukaisen astaksantiinin tuotannossa noudatetaan vastuullisia, ympäristön huomioon ottavia periaateita.
Lähetä kommentti