Loading...

torstaina, kesäkuuta 13, 2013

C-vitamiini voi helpottaa rasitusastmaa
Rasitusastmaa voi lievittää C-vitamiiinin avulla. BMJ Open -lehdessä julkaistussa kokoomatutkimuksessa selvisi, että C-vitamiini voi helpottaa raskaan liikunnan aiheuttamaa hengitysteiden ahtautumista. 

Helsingin yliopiston tutkija Harri Hemilä yhdisti meta-analyysissaan kolmen erillisen satunnaistetun tutkimuksen tulokset. Kaikissa kolmessa tutkimuksessa oli havaittu, että C-vitamiini puolitti rasituskokeen aiheuttaman hengitysteiden ahtautumisen.
”Koska C-vitamiini on halpa ja turvallinen ravintoaine, rasitusastmaa potevien ihmisten kannattaa kokeilla onko C-vitamiinista heille hyötyä”, Hemilä ehdottaa tiedotteessa. 

Rasitusastmalla tarkoitetaan hengitysteiden ahtautumista voimakkaan fyysisen rasituksen, kuten urheilun yhteydessä. Rasitukseen liittyvää hengitysteiden oireilua on erityisesti astmaatikoilla, mutta sitä esiintyy jossain määrin myös muilla. 

FinnMSM Oy:n Kesäkampanja: Tällä viikolla (10.6. - 16.6.) kaikki lähetykset ilman käsittely- ja postituskuluja. Ester-C 1000mg hintaan 24,95 € . 90 tablettia/purkki.

 

Lähetä kommentti