lauantaina, elokuuta 27, 2011

Kuinka saan tietoa ravinnon eri osa-aineista

Fineli  on oivallinen tietolähde niille, jotka haluavat tietää käyttämänsä ravinnon eri osa-ainbeiden pitoisuuksista. Tämä tieteellisesti laadittu hakusivusto käsittää kaikki tärkeimmät Suomessa käytettävät ruoka-aineet, joista voit helposti hakea eri hakutermejä käyttäen sinua kiinnostavimmat pitoisuudet: rasva, hiilihydraatit, proteiinit, hivenaineet, vitamiinit jne. Erittäin arvokasta tietoa sille, jonka on säännösteltävä ruokavaliotansa, ja kenellepä se ei olisi tarpeen.

Diabeetikon on välttämätöntä tietää ruoka-aineen hiilihydraatti- ja sokerimäärä, eikä ole pahitteeksi olla selvillä myös tuotteen rasvapitoisuudestakaan. Sama pätee laihduttajiin, sillä nämä kaksihan kulkevat usein rinnakkain, diabetes ja liikalihavuus (ja rasvat ja hiilihydraatit, molemmat lihottavat!). Kuntoilija tai kehonrakentaja hyötyy siitä tiedosta, joka liittyy hänen syömänsä ruoan sisältämiin ravintoaineisiin.

Käy tutkimassa omien ruokatottumustesi sisältämien ravintoineiden pitoisuudet; mistä saan eniten, mistä vähiten kutakin ainetta. Laadi sitten oma suosituslistasi ja aloita uusi terveellisempi elämäntapa!

P.S. Pääset Finelin sivulle napsauttamalla Fineli 
 http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11057&lang=fi

P.P.S. Avokado (Elintarvikkeen numero: 11057) on erinomainen ruokavalion osa eturauhasvaivasta kärsiville, koska se sisältää runsaasti beta-sitosterolia (β-Sitosterol), jonka on todettu vähentävän eturauhasen liikakasvua. Tällä fytosteroleihin kuuluvalla aineella on myös LDL-kolesterolia alentava vaikutus, koska se syrjäyttää aineenvaihdunnassa kolesterolin (Wikipedia: "Phytosterols and phytostanols both inhibit the uptake of dietary and biliary cholesterol, decreasing the levels of LDL and serum total cholesterol").

Terveisin RikkiMikko


Lähetä kommentti