sunnuntaina, elokuuta 21, 2011

Lysiini ja nivelreuma

Nyt kun FinnMSM Oy on aloittanut uutena yrityksenä toimintansa ja jatkaa vanhan FinnMSM:n toimintaa, on aika ryhtyä jälleen paneutumaan terveysasioista tiedottamiseen. Tiedän, että netti on pullollaan terveystietoa, mutta on monia asioita, joita ei käsitellä kaikilla foorumeilla, tai jos käsitellään, saattaa tieto olla hiukan yksipuuolista tai jopa vääristynyttä.

Esimerkkinä voisi mainita vaikka MSM:n markkinoinnin; myydään halpaa tuotetta, mutta ei kerrota tuotteen alkuperästä mitään, vaikka laki elintarvikkeista määrää, että tuotteen tuotantoketju täytyy olla selvitettävissä.
RikkiMikko törmäsi tähän seikkaan jo muutama vuosi sitten, kun tarjolla oli saksalaisen MSM- tavarantoimittajan tuotteita jälleenmyytäväksi. Intensiivisen kirjeenvaihtomme tuloksena syntyi mielikuva suorastaan petokseen viittaavasta toiminnasta, kun edellä mainitun yrityksen myyntipäällikkö ei suostunut kertomaan tuotteensa alkuperää, sanoi ainoastaan, että "meidän ei ole pakko kertoa sitä". Maininta sai ajattelemaan, että tuote saattaa olla jotenkin "kuuma", koska siitä on niin vaikea kertoa. Myös erittäin halpa hinta kieli jostain hämärästä, koska missään muualla ei niin halvalla ollut tuota ainetta tarjolla. Käsitys vahvistui Suomen Tullilaboratorion johtavan virkailijan maininnasta: "Tuote on luultavasti kiinalaista alkuperää, koska eivät suostu asiasta enempää kertomaan". Kiinasta ei ole viime aikoina kuulunut järin positiivisia viestejä, mitä tulee elintarvikkeisiin; uutiset melamiini-, lyijy- ynnä muista myrkytyksistä ovat olleet karmeata luettavaa.
Meillä on täällä Suomessakin joitakin hiukan arveluttavaan viittaavia tapauksia samalta sektorilta. Ensimmäisenä hälytyskellojen pitäisi soida silloin, kun tuote on poikkeuksellisen halpa. Jos kauppa lisäksi toimittaa samasta aineesta kahta toinen toistaan halvempaa versiota, joiden MSM -pitoisuus on tuoteinformaation mukaan sama, voi vain ihmetellä, kuinka joku kukaan ostaja voi langeta tilaamaan edes kumpaakaan, jos alkuperästä ilmoitetaan ainoastaan "valmistettu USA:ssa". Jos tuotteen ulkoinen olemuskin poikkeaa totutusta, voisi arvella asiassa olevan jotain hämärää.
Kun tuotantoketju ilmoitetaan selkeästi ja yksiselitteisesti, kuluttaja voi luottaa siihen, että tuote täyttää kuluttajan kannalta tärkeät vaatimukset. Jos keskustelupalstoilla alkaa olla mainintoja tuotteen aiheuttamista ongelmista, pitäisi viimeistään silloin herätä huomaamaan, että jotain saattaa olla vialla! 

Mutta sitten itse asiaan!

Vanhan kertaus on usein ihan hyödyllistä.
Niin, ja tämä seuraava juttu saattaa sitä paitsi olla joillekin ihan uusi, joten päätin julkaista sen vielä kerran.

L- Lysiini ja nivelreuma
RikkiMikko on seuraillut ahkerasti niitä vierailijoista kertovia tilastoja, joita seurantapalvelun toimesta on tarjottu. Ei, niissä ei paljasteta yksittäisiä henkilöitä tai edes heidän tietokoneidensa IP- osoitteita, mutta kylläkin ne hakusanat, joiden avulla kävijät ovat RikkiMikon yrityksen kotisivulle eksyneet. Tuolla hakulistalla toisella sijalla oli joitakin aikoja sitten L-Lysiini. Niinpä päätin hiukan helpottaa netissä selaavien henkilöiden vaivoja ja liittää tänne erään aikaisemmin julkaistun käännöspätkän, jonka aihe liittyy nivelreumaan. Alempana on lyhyt ote siitä jutusta, jonka alkuperäisversion on kirjoittanut tri David W. Gregg. Käännöksen on tehnyt tekijän luvalla Mikko Oinonen.
"Satuin sitten lukemaan kirjan: "The Virus Within, A Coming Epidemic" kirjoittanut Nicholas Regush, 2000 (kirjan voi tilata Amazon.comilta hintaan 8,01 €, sisältää postikulut!). Tämä kirja kohdistuu pääasiassa HIV:iin ja AIDS:iin. Osana tästä seikasta huomattiin, että AIDS:in tapauksessa oli aina olemassa lisäinfektiona herpes-virustartunta, nimittäin ihmiseen tarttuva herpes Nro 6 (HHV-6). Todistusaineisto myös osoitti, että HHV-6 (Human Herpes Virus No 6), siis ei HIV, oli pääasiallinen solujen vahingoittumisen ja siten myös kuoleman syy. Mieleeni juolahti, että jos nivelreumassa on tulehduksen aiheuttajana HIV:n kaltainen HTLV-1, siinäkin saattaisi olla lisäinfektiona herpes. Samoin kuin HIV:ssä, herpes-virus saattaisi olla ensisijainen solujen tuhoutumisen aiheuttaja tässäkin. Mikäli näin on, voisi herpes-lääkkeillä olla tehoa myös nivelreumaa hoidettaessa.
Jonkin aikaa myöhemmin olin tekemisissä Bill McLaughlin’in kanssa yhteisiä kiinnostuksemme kohteita koskevien keskustelujen merkeissä, jotka koskivat ravitsemuksen tehokkuutta monien sairauksien hoidossa. Pääasiallisin aiheemme oli syöpä. Eräässä näistä keskusteluista hän sattui mainitsemaan, että hänen vaimollaan oli vakava nivelreuma, jota ei voinut kontrolloida lääkkeillä. Päädyin kertomaan hänelle ajatuksistani tästä sairaudesta, jotka olivat johtaneet päätelmään, että Lysiini saattaisi olla hyvin hyödyllinen. Kerroin hänelle myös, ettei tätä luultavasti ole koskaan aikaisemmin kokeiltu. Mikäli hänen vaimonsa kokeilisi sitä, hän kenties olisi ensimmäinen henkilö, joka yrittää hoitaa nivelreumaa L-Lysiinin avulla. Hän keskusteli tästä vaimonsa kanssa, ja he päättivät tutkia tätä mahdollisuutta. Hän kysyi mikä saattaisi olla oikea annostus, ja kerroin hänelle, etten tiedä. Hän saattaisi aloittaa luontaistuotekaupasta saatavan pullon etiketissä olevan ohjeen mukaisesti. Se oli kaksi grammaa päivässä.
En kuullut hänestä muutamaan kuukauteen. Hän kertoi, ettei halunnut kertoa, ennen kuin olisi varma tuloksista. Tämä siksi, että tulokset olivat dramaattisen suotuisia. Kuvailtuaan niitä minulle puhelimessa, pyysin häntä lähettämään sähköpostia, jossa hän kuvailisi yksityiskohtaisesti asiaa, jotta voisin liittää tiedot webbisivulleni. Ne tiedot voisivat mahdollisesti auttaa monia muita. Hän myöntyi ja tässä se on:

Sähköpostiviesti Bill McLaughlin’lta

From: "Bill McLaughlin", Date: Wed Dec 31. 2003,
To: dwgregg@krysalis.net Subject: Bill & Linda McL
Dave,
Ajan tasalla oleva tieto 69-vuotiaan vaimoni reumatismista, josta puhuimme joskus elokuussa 2003. Tuolloin hänen sormensa olivat kivuliaat, nivelet olivat laajentuneet ja sormet alkaneet narista. Hänen oli suurennutettava sormuksiaan 8:sta 9 ½:een, jotta ne vielä saisi pujotettua nivelten ohi sormeen. Hänen täytyi myös laittaa hammastikkuja asunnon ovien lukonkielten väliin, jotta hän saattoi avata ovet ilman kahvojen kiertämistä.
Ehdotit, että L-Lysiini voisi auttaa häntä. Ostimme sitä pullon Vitamin Shoppesta (300 x 500 mg noin 12,00 $). Otettuaan niitä neljä kpl päivässä, kaksi aamupäivällä ja kaksi iltapäivällä, ne riittivät noin kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi, mikä tekee noin 4-5 $ kuukautta kohti. MIKÄ ILO!
Noin kolmen – neljän viikon kuluessa tilanne muuttui normaaliksi. Ei enää kipua, sormukset voitiin palauttaa alkuperäisen kokoisiksi (muuten olisivat tipahtaneet) ja hammastikut voitiin ottaa lukonkielistä. Kapselit loppuivat ja hän ei ottanut niitä pariin viikkoon. Kipu alkoi palata ja nivelet alkoivat suurentua. Neljä päivää Lysiinin uudelleen ottamisen jälkeen kaikki on taas hyvin.
Tavattuamme niin monia lääkäreitä, jotka eivät voineet muuta kuin tarjota kipulääkettä, tämä on todella tervetullut löytö.

Lämpimin terveisin

Bill ja Lydia McL

Puhelinkeskusteluissamme Billin kanssa hän mainitsi muutamia näkökohtia:
Hänen vaimonsa oli ottanut myös laajan valikoiman vitamiineja, joihin kuuluivat kaksi grammaa C-vitamiinia päivässä, jota annostusta hän edelleen jatkoi. Hän lopetti kaikkien nivelreumaan määrättyjen lääkkeiden ottamisen jo kokeiluprosessin varhaisessa vaiheessa päätyen ottamaan vain L-Lysiiniä, joka on ollut täysin tehokas tämän kirjoittamisajankohtaan asti ilman mitään tehokkuuden vähenemistä.
Hän myös sanoi, että se biomarker, jota käytettiin hänen nivelreumansa kehitystä kuvaamaan, ei ollut muuttunut. Ihmettelin miksi ei. Selkeästi tärkein biomarker on tulehdus, joka muuttui dramaattisesti. Mahdollisesti biomarker mittasi jotakin, joka liittyi HTLV-1-virukseen, joka on yhä läsnä, mutta ei myötävaikuttavana tulehdukseen. Mikäli näin on, lysiini ei vaikuttaisi tuohon virukseen eikä biomarker näin ollen muuttuisi. Tämän merkitys on tuntematon. Mahdollisesti ajan kuluessa biomarker ja sen aiheuttaja voivat asteittain vähetä.
Dieetti: Herpes tukahdutetaan Lysiinillä ja kiihotetaan kasvuun Arginiinilla. Suosittelen vierailua Internetin sivulla: www.herpes.com tai suoraan "Diet & Nutrition". Se antaa listan ruoista ja niiden Lysiinin ja Arginiinin pitoisuuksien suhteista. Tämä antaa alkuopastuksen siihen, mitä ruokia tulee syödä ja mitä välttää. Katso myös tämä lilnkki: http://herpes-coldsores.com/diet_and_nutrition_with_herpes.htm
RikkiMikolla ei tähän hätään ole mahdollisuutta suomentaa tuon taulukon sisältöä, joten arvoisan lukijan on tyydyttävä siihen englanninkieliseen versioon, joka avautuu edellä mainittua linkkiä klikkaamalla.
Voin kuitenkin listata muutamia ruoka-aineita, jotka sisältävät runsaasti lysiiniä:
 • Useimmat hedelmät ja vihannekset
 • Erityisesti mango, aprikoosi, päärynä omena ja viikuna
 • Papaija
 • Punajuuri
 • Maito- ja meijerituotteet (mukaan lukien jäätelö juustot ja jugurtit)
 • Kananmuna
 • Avokado
 • Tomaatti
 • Kala, broileri, lampaanliha ja naudanliha
 • Oluthiiva
 • Ruusukaali
 Tässä vielä arginiinia sisältävien ruoka-aineiden lista:

 • Pähkinät
 • Gelatiini (liivate)
 • Suklaa
 • Johanneksenleipäpuu
 • Kookospähkinä
 • Siemenet
 • Kaura
 • Kokojyvä vehnä ja valkoinen vehnäjauho
 • Linssit
 • Tumma riisi
 • Pähkinävoi
 • Kuivatut pavut (mukaanlukien soijapavut ja tofu)
 • Vehnänalkiot
 • Kofeiini (lisää kehon kykyä hyväksikäyttää arginiinia) 
 • Arginiinia sisältävät monivitamiinivalmisteet, proteiini- ja kehonrakennuslisäaineet


Ei kommentteja: