Loading...

perjantaina, lokakuuta 24, 2014

Huumeet ja määrärahatEi taida olla ihan linjassa toimintaan tarvittavat rahat ja säästötoimet? Vai onko niin, että toinen käsi ei tiedä mitä toinen tekee? 
A-klinikkasäätiö lomauttaa 392 työntekijää korkeintaan kahdeksi viikoksi. Lomautusten tavoitteena on 1,7 miljoonan euron säästöt vielä tämän vuoden aikana. Kuusi työntekijää irtisanotaan, ja henkilöstökuluista säästetään lisäksi jättämällä avoimia toimia täyttämättä, olemalla jatkamatta määräaikaisten työntekijöiden työsuhteita ja minimoimalla sijaisten käyttö. Jotain on joka tapauksessa pahasti pielessä, kun selvät merkit ovat nähtävissä hoidon tarpeen lisääntymisestä, ja kuitenkin resursseja vähennetään, väkeä irtisonotaan alalta, jossa sitä yhteiskunnan ja sen yksilöiden kannalta eniten tarvittaisiin.
Lomautukset uhkaavat A-klinikkasäätiössä
A-klinikkasäätiön yt-neuvottelut ovat loppusuoralla. Pirkanmaalla henkilöstön lomauttaminen sulkisi osan palveluista tilapäisesti.
Mistä on kyse?
  • A-klinikkasäätiö pohtii yt-neuvotteluissa henkilöstön lomauttamista
  • Pirkanmaalla lomautukset sulkisivat osan palveluista tilapäisesti
  • A-klinikkasäätiön on karsittava budjettiaan, koska kunnat lähettävät entistä vähemmän asiakkaita laitoshoitoon

A-Klinikkasäätiö lomauttaa - laitoshoitoyksiköt kiinni määräajaksi
A-Klinikkasäätiö lomauttaa henkilöstöään Itä-Suomen palvelualueella. Etelä-Kymenlaakson ja Kouvolan laitoshoitoyksiköt suljetaan vuorotellen kahden viikon määräajaksi.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan Suomessa on jopa 30 000 amfetamiinien ja opioidien ongelmakäyttäjää. Joukosta noin puolet on Etelä-Suomessa ja kolmannes pääkaupunkiseudulla. A-klinikkasäätiö on huolissaan tarjottavan avun riittävyydestä.

Amfetamiinien ja opioidien ongelmakäyttäjiä on yhä enemmän. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreen mukaan Suomessa on arviolta 18 000 - 30 000 ongelmakäyttäjää. Edeltäneeseen, vuonna 2005 tehtyyn arvioon verrattuna luku on jopa kolmanneksen suurempi. 

Huumeiden käyttö keskittyy maan eteläosiin. Etelä-Suomessa ongelmakäyttäjistä on puolet ja joka kolmas sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Joukosta puolet on 25-34 -vuotiaita.
A-klinikkasäätiö on huolissaan ongelmakäyttäjille tarjottavan avun riittävyydestä. Nykyiset palvelutarpeen arviot ovat perustuneet pitkälti THL:n edelliseen, vuonna 2005 tehtyyn arvioon käyttäjäjoukosta. A-klinikkasäätiö peräänkuuluttaa yhä kasvavan ongelmakäyttäjäjoukon huomioimista sekä nykyisissä matalan kynnyksen aputoimissa että tulevassa sote-uudistuksessa.
Lähetä kommentti