tiistaina, marraskuuta 26, 2013

Päivän terveysvinkki. Tiistai 26.11.2013 OptiMSM:n hyödytJaa tämän blogitekstin linkki ystävällesi! 

OptiMSM, aine jota kannattaa kokeilla!

MSM:n tiedetään toimittavan rikkiä elimistöön tavalla, jota se voi hyödyntää. Rikki auttaa ylläpitämään sidekudoksen rakennetta muodostamalla ristisidoksia disulfidisidosten avulla, eli rikki vahvistaa niitä kudoksia, jotka muodostavat nivelen.
Polvinivelen toiminta

Rikki on ratkaisevan tärkeää nivelten hyvälle terveydelle. Glykosaminoglykaanit (GAG) ovat olennaisen tärkeitä nivelruston rakennuspalikoita ja GAG molekyylit liittyvät yhteen ketjuiksi disulfidisidoksin. Kuten nimi kertoo, nämä siteet ovat kahden rikkiatomin välisiä siltoja. Disulfidisillat vähentävät GAG-ketjujen konformaatio- taipuvuutta, jolloin rusto pysyy kiinteänä ja kimmoisana. Ruston eheys on siis rikistä riippuvainen tila. 

MSM tai lyhennettynä MetyyliSulfonyyliMetaani on vesiliukoinen rikki. Tämä tarkoittaa, että keho kykenee helposti muuntamaan sen elimistön hyödynnettäväksi. Valitettavasti tuotteesta on täällä hetkellä olemassa monia eri tuotemerkkejä, ja joskus on vaikea tietää mikä niistä paras.
Tuotetta valmistetaan eri puolilla maailmaa erilaisin menetelmin, joista laadun ja puhtauden kannalta paras on sellainen tuotantoprosessi, jossa veteen liuenneena oleva MSM tislataan. Näin voidaan varmistaa, että mitään vierasaineita ei voi jäädä lopputuotteeseen. 

Yhdysvaltalainen Bergstrom Nutrition, alansa edelläkävijä valmistaa ihmisille tarkoitettua MSM:ää tuotenimeltään OptiMSM. Yleensä hinnaltaan halpa MSM on valmistettu halvalla uuttamismenetelmällä, jossa MSM-vesiliuoksesta haihdutetaan pois vesi. Jäljelle jää kaikki se, mikä oli liuenneena veteen, myös mahdolliset raskasmetallit ja bakteerien ja hiivojen ym. orgaanisten aineiden jäämät.
Nivelrikko (OA) ja fyysinen rasitus voi johtaa nivelten kipuun ja turvotukseen. MSM:n rikin on osoitettu helpottavan nivelrikkoon liittyvää särkyä. Sillä on eläinkokeissa myös osoitettu olevan anti-inflammatorisia vaikutuksia.


Tulehduskipulääkkeet ovat riski sydämelle

Synteettiset kipulääkkeet, jotka tunnetaan tulehduskipulääkkeiden tai steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden nimellä (NSAID), helpottavat kipua ja tulehdusta estämällä prostaglandiinien syntymistä. Siinä onkin sitten kaikki mitä ne saavat aikaiseksi. MSM puolestaan osallistuu nivelten pintojen uudelleen rakentamiseen, jolloin ei ole enää aihetta kivun syntymiselle.
Joitakin etuja, joita voit saada MSM:stä:

* Immuunijärjestelmän tehostaminen
* Vapaiden radikaalien poistaminen
* Optimaalisen suoliston toiminnan tukeminen
* Vähentää kipua ja tulehdusta
* Minimoi lihaskouristuksia, rentouttaa lihaksia
* Saattaa pehmentää arpikudostaHenkilöille, jotka sairastavat MS-tautia on helppo nähdä etuja MSM:n käytöstä: Vähemmän kipua, kouristuksia ja tulehdusta, koska MSM tehostaa immuunijärjestelmää. Jos pidät päivittäistä kirjaa oman terveydentilasi parannuksista, voit näyttää tilanteen lääkärillesi ja todellakin sinulla saattaa olla mahdollisuus vähentää lääkitystäsi, mikä taas auttaa immuunijärjestelmääsi edelleen. MSM ei luonnollisestikaan paranna MS-tautia, mutta saattaa helpottaa taudin vaikeissa vaiheissa kivuliaita oireita.


MS-tautia sairastava Heather Tuck ultraäänitutkimuksessa Marylandin osavaltiossa Yhdysvalloissa. 
Kuva Pablo Martinez Monsivais / AP / Lehtikuva
Sinulla ei ole mitään menetettävää. Seurauksena voi olla, että sinun on helpompi kävellä jo kokeiltuasi purkillista OptiMSM:ää. Tee tästä päivästä se päivä, jolloin alat korjata joitakin niistä vahingoista, joita on aiheutunut selkärankaasi ja jalkoihisi, ja hanki itsesi jälleen jalkeille.


MSM:n sisältää paljon rikkiä noin 34 % painosta. Vaikka tarvitaan lisää tutkimusta, jotta voitaisiin selvittää, miten kehoon imeytyy sen tarvitsemaa rikkiä MSM:stä, alustavat tutkimukset hiirillä ja hevosilla viittaavat siihen, että MSM:n rikki on olennainen osa proteiineja ja nivelkudoksia.

Ei kommentteja: