keskiviikkona, marraskuuta 27, 2013

Päivän Terveysvinkki No 198/365 ̶ Keskiviikko 27.11.2013 ̶ Faskiitti eli kantakalvon tulehdus
Jaa tämän blogitekstin linkki ystävällesi!
Kantapään kipu, joka on tyypillisesti jalkapohjan faskiitin aiheuttama kiputila, on pääasiallisin syy siihen, että ihmiset tulevat jalkaterapeutin vastaanotolle, sanoo tohtori Gastwirth.
Jalkapohjan tulehdus paksussa sidekudoskaistassa voi tuntua ikään kuin jalkapohjan kaarta revittäisiin.  Tämä sidekudoskaista on nimeltään jalkapohjan jännekalvo, ja se kulkee jalkapöydän pohjaa pitkin kantapään luusta varpaisiin asti. Näin ollen se on jatkuvan rasituksen alaisena silloin kun liikutaan tai vaikka vain seisotaan.

Tottunut kantapään kipuun?
Niveltulehduspotilaat ovat alttiita kehittämään jalkapohjan jännekalvon tulehduksen, etenkin ne henkilöt, joilla on nivelrikon tulehduksellisia muotoja, kuten nivelreuma, selkärankareuma ja reaktiivinen niveltulehdus, mutta myös ne, joilla on fibromyalgia. Muita syitä ovat ylipaino, liian kauan jaloillaan seisominen, liian korkea tai liian matala jalkaholvi tai heikosti tukevat, liian litteät, kovapohjaiset kengät. 

Edellä kuvattuja riskitekijöitä eliminoimalla voi potilas jo huomattavasti vähentää kokemaansa kipua ja vaivaa. Kun nämä tekijät tai ainakin osa niistä on saatu pois päiväjärjestyksestä, toisin sanoen on hankittu kunnolliset kengät, vähennetty liiallista seisomista ja kenties pudotettu painokin, kannattaa jatkaa ruokatottumusten remontilla. Se nimittäin voi parhaassa tapauksessa olla avaintekijä painon hallinnassa, mutta myös kivun hallinnassa.

Aivan ensimmäiseksi kannattaa jättää sokeri ja valkoiset jauhot kokonaan pois päivittäisestä ruokavaliosta. Liiallisen rasvan nauttimista on myös syytä välttää.
Seuraavaksi suosittelen hyvälaatuisen omega-3 rasvahapon lisäämistä ruokavalioon. Nauttimalla rasvaisen kala-aterian kaksi kertaa viikossa ilman hiilihydraatteja sisältäviä lisukkeita saadaan jo jonkinlainen alku tälle ruokaremontille. 
Myös ravintolisänä kannattaa nauttia päivittäin omega-3 rasvahappoa parhaimmassa muodossaan sisältävää krilliöljyä esimerkiksi kaksi kapselia päivittäin (esimerkiksi FinnMSM Oy:n maahantuoma Superba Krill on erinomainen valinta). Tämä tuote on valmistettu Antarktiksen puhtaista vesistä ekologisia periaatteita noudattaen pyydystetyistä krilleistä. Krilliöljy on paitsi puhdas ja turvallinen omega-3:n lähde, myös tehokkaampi kuin perinteinen kalaöljy, koska sen rasvahappo sisältää runsaasti antioksidantteja (astaksantiini), se ei sisällä raskasmetalleja (elohopea, lyijy, arseeni) ja se on valmiiksi sellaisessa muodossa, jonka keho pystyy käyttämään suoraan hyväkseen. Toisin kuin kalaöljyt, puhdas krilliöljy kuljettaa omega-3 rasvahapot fosfolipidien muodossa liposomeihin, jotka tarjoavat rasvahapot suoraan kehon soluihin. Näin ollen maksan ei tarvitse muuntaa tavallisessa kalaöljyssä triglyseridimuodossa olevia rasvahappoja fosfolipideiksi.

Krilliöljy tukee sinua monella tavoin:
Vaikuttaa sydämen terveyteen
Tukee keskittymistä, muistia ja oppimista
Säätelee verensokeria
Parantaa nivelten terveyttä
Taistelee vanhenemisen oireita vastaan
On terveellistä aivoille sekä hermoston toiminnalle ja kehitykselle
Suojaa solukalvoja
Vaikuttaa kolesterolin ja kohonneen veren rasvapitoisuuden alentamiseen
On terveellistä maksan toiminnalle
Vahvistaa immuunijärjestelmää
On terveellistä mielialan kannalta
Vaikuttaa ihon terveyteen 

Koska fibromyalgia on niin usein jalkapohjan jännekalvon tulehduksen taustalla, on suositeltavaa hoitaa myös sitä. Tutkimusten mukaan kaikilla fibropotilailla on alentunut UbikinoniN eli koentsyymi Q10:n taso. Sen vajauksen poistaminen Q10 lisäravinteella auttaa hyvin usein tilannetta, ja kun mukaan lisätään vielä OptiMSM ja Ester-C vitamiini, ollaan tämänkin vaivan kohdalla jo huomattavasti paremmassa tilanteessa. Tämän voin todistaa omakohtaisesti, ja samaa kertovat monet FinnMSM Oy:n asiakkaat.

Mikäli haluat nähdä samanlaisia vinkkejä kuin tämä, pysy kanavalla, sillä tarkoitukseni on tuottaa vuoden jokaiselle päivälle uusi vinkki.

                                   ************************************

 Today's Health Tip No. 197/365. Sunday 24/11/2013 ̶  Help for Heel Pain
You probably want to delight your friend? Make her/him a favor: tell her/him about this blog. Share a link to your loved one you care about! 

As anyone who has ever had foot pain can tell you, when your feet hurt, you hurt all over. “The feet are the foundation of our ‘building,’ or body,” says Craig Gastwirth, a podiatrist at Podiatry Examiners of Michigan in Detroit. “If there’s a problem with that foundation, everything else – knees, hips and back – is thrown off.”


Heel pain, typically caused by plantar fasciitis, is the No. 1 reason people visit a podiatrist, says Dr. Gastwirth.
Plantar fasciitis, inflammation of a thick band of connective tissue called the plantar fascia, which runs along the sole from the bottom of the heel bone to the toes, can feel like the arch of the foot is tearing.

Ei kommentteja: