lauantaina, elokuuta 17, 2013

Päivän Terveysvinkki No 130/365 Lauantai 17.8.2013 – Metformin ja B-12 vitamiiniDiabeteksen hoito voi pelastaa infarktiltaJos käyttää metformiinia diabeteksen hoitoon, kannattaa olla tietoinen siitä, että sen säännöllinen käyttö kuluttaa B-12 vitamiinin varastoja elimistössä. Se taas lisää homokysteiinin määrää elimistössä ja lisää riskiä saada sydänkohtaus. Myös dementian ja aivohalvauksen todennäköisyys lisääntyy. Kannattaa täydentää B-12 vitamiinin saantia (vielä parempi jos nauttii B-Complexia, B-ryhmän vitamiineja sisältävää yhdistelmävalmistetta), kun käyttää metformiinia korkean verensokerin hoitoon. 
Mikäli haluat nähdä samanlaisia vinkkejä kuin tämä, pysy kanavalla, sillä tarkoitukseni on tuottaa vuoden jokaiselle päivälle uusi vinkki.
Lisa Bestin kirjoitukset ovat innoittaneet minua kirjoittamaan näitä Health Tip of the Day -artikkeleita.
If taking Metformin for diabetes control, be aware that regular use depletes Vitamin-B-12, which leads to increased homocysteine levels and a higher risk for heart attack, dementia, and stroke.  Consider supplementing with B-12 (better yet a full B-Complex) when taking Metformin for high blood sugar control.
If you want to see the same tips as this, stay tuned, as my intention is to produce a new tip every day.  
Writings of Lisa Best have inspired me to write these Health Tip of the Day articles.

Ei kommentteja: