Syötkö
näitä haitallisia elintarvikkeita, jotka ikäännyttävät tavallista nopeammin?
Joitakin on markkinoitu jopa petollisesti "terveellisinä" suurten
elintarvikeketjujen toimesta. Vältä tai ainakin minimoi näitä ja näytä 5-10
vuotta nuoremmalta kuin todellinen ikäsi on.
Bestsellerkirjan
The Top 101
Foods that FIGHT Aging kirjoittajat: Mike Geary - sertifioitu
erikoisravitsemusterapeutti & Catherine Ebeling - RN, BSN (RN-BSN
tarkoittaa maisterin tutkinnon suorittanutta ja laillistettua sairaanhoitajaa).
Elimistössä
tapahtuvien biokemiallisten reaktioiden vuoksi ─ päivittäin nauttimasi
erilaisten ruokien mukaisesti vaihdellen ─ jotkut elintarvikkeet vanhentavat
ihmistä hänen todellista ikäänsä nopeammin, kun taas muut elintarvikkeet auttavat
taistelemaan ikääntymistä vastaan.
Jos
syöt vääränlaisia elintarvikkeita säännöllisesti, voit näyttää ja tuntea itsesi
vähintään 10 vuotta vanhemmaksi kuin todellinen ikäsi on (ei kovin hauskaa!).
Mutta syödessäsi oikeanlaista ruokaa, voit pitkällä aikavälillä alkaa näyttää
5-10 vuotta nuoremmalta kuin todellinen ikäsi on.
Kolme
niistä prosesseista, jotka tapahtuvat kehon sisällä, ja joilla on suuri
vaikutus ikääntymisnopeuteen, ovat nimeltään "glykaatio",
"tulehdus",
"hapetus". Kun
puhumme ikääntymisestä, emme puhu vain rypyistä iholla tai kuinka paksut tai
ohuet hiuksesi ovat, vaan me puhumme myös tekijöistä, joita et voi nähdä, kuten
miten hyvin elimesi toimivat, ovatko nivelesi huonontuneet.
Kyllä,
olen varma, että olet samaa mieltä siitä, että tämä on paljon tärkeämpää kuin
se, miltä näytät pinnallisesti (vaikka me tulemme näyttämään, miten voit
parantaa näitä molempia!)
Joten
paneutukaamme itse asiaan, ja minä näytän sinulle, kuinka ikääntymisesi
nopeuteen voidaan vaikuttaa suoraan elintarvikkeilla, joita voit syödä joka
päivä, kuinka voit näin suojella itseäsi.
Elintarvike Nro 1, joka
vanhentaa sinua tavallista nopeammin: Vehnä (kyllä, jopa "täysjyvävehnä")
Ennen
kuin kerron teille, miksi vehnä voi todella nopeuttaa kehon
ikääntymisprosessia, katsotaanpa asian selventämiseksi muutamia yksinkertaisia
biokemiaan liittyviä seikkoja kehossasi.
Tämä
koskee "glykaatiota"
elimistössä, ja aineita nimeltään AGE-tuotteet (Advanced Glykaatio End Products
eli AGE). Nämä ikävät pikku yhdisteet nopeuttavat ikääntymisen prosessia
elimistössä, vaurioittaen pitkällä aikavälillä elimiä, mukaan lukien nivelet,
ja vaikuttamalla tietenkin vanhentavasti myös ihoon (ja silmiin).
Näin
sanottuna, mikä on yksi suurimmista tekijöistä, jotka lisäävät AGE-aineiden
tuotantoa kehon sisällä? Tämä saattaa yllättää sinut, mutta korkea verensokeri
pitkällä aikavälillä kasvattaa dramaattisesti ikääntymiseen vaikuttavia
AGE-aineita elimistössä. Siksi tyypin 2 diabeetikoitten kohdalla usein
vaikuttaa siltä, että he eivät ole vanhentuneet terveellisellä tavalla ja
näyttävät vanhemmilta kuin heidän todellinen ikänsä edellyttäisi. Mutta tämä
ikääntymistä lisäävä vaikutus ei rajoitu vain diabeetikkoihin.
Joten
palataanpa siihen, miten "kokojyvä" liittyy tähän ...
Tässä
on vähän tunnettu tosiasia, joka usein peitetään massiivisilla
markkinointikampanjoilla, kun suuret elintarvikealan yritysketjut haluavat
sinun uskovan, että "kokojyvävehnä" on terveellistä sinulle. Tosiasia
on, että vehnä sisältää erittäin ainutlaatuisen tyyppistä hiilihydraattia (jota
ei löydy muissa elintarvikkeissa) nimeltään Amylopektiini,
jonka on todettu nostavan äkillisesti verensokeria korkeammaksi kuin jopa
puhdas pöytäsokeri.
Tosiasiassa
amylopektiini-(vehnä) nostaa verensokeria enemmän kuin lähes mikään muu
hiilihydraatin lähde maan päällä.
Neljä
elintarviketta, jotka nopeuttavat VANHETTUMISTA
Tämä
tarkoittaa, että vehnä-pohjaiset elintarvikkeet, kuten leipä, sämpylät, murot,
muffinsit ja muut leivonnaiset aiheuttavat usein paljon korkeampia veren
sokeripitoisuuksia kuin useimmat muut hiilihydraatin lähteet. Kuten tiedätte
nyt, mitä korkeampi keskimääräinen verensokeri on pitkällä aikavälillä, sitä
enemmän AGE-tuotteita muodostuu kehon sisällä, ja se saa sinut vanhettumaan
nopeammin.
Olet
varmaan kuullut uutisissa viime aikoina terveydelle haitallisia vaikutuksia
aiheuttavasta gluteenista (löytyy myös vehnässä), mutta tämä näkökohta on
meiltä juuri salattu; siitä ei ole puhuttu kovin usein, ja se on siten vielä
yksi syy vähentää tai poistaa kokonaan vehnäpohjaiset elintarvikkeet omasta
ruokavaliosta. Kehosi kiittää sinua hitaampana vanhenemisena ja sillä, että
näytät nuoremmalta!
Toinen
vehnäpohjaisten elintarvikkeiden ja ikääntymisen ongelma...
Kuten
on käynyt ilmi, paistetut vehnätuotteet sisältävät karsinogeenisia kemikaaleja,
akryyliamideja jotka muodostuvat ruskistetuissa leipien, murojen, muffinssien,
jne osissa. Nämä syöpää aiheuttavat akryyliamidit on linkitetty tutkimuksissa
mahdollisesti lisääntyneeseen syöpäriskiin ja vanhenemisen kiihtymiseen.
Huomaa, että akryyliamideja esiintyy myös muissa ruskistetuissa
hiilihydraattilähteissä kuten ranskalaisissa perunoissa ja muissa
ruskistetuissa tärkkelyspitoisissa elintarvikkeissa.
Älä
huoli ... On olemassa keino, jonka avulla voit suojautua näiltä syöpää
aiheuttaviltta akryyliamideilta, ja se liittyy oikean ruoan syömiseen, mikä
estää näistä ikävistä kemikaaleista aiheutuvat vahingot. Näytän sinulle
TARKASTI ne elintarvikkeet, jotka suojaavat kehoa.
Elintarvike Nro 2, joka
vanhentaa sinua tavallista nopeammin: maissipohjaiset elintarvikkeet ─ maissi
siirappi, maissi vilja, maissilastut, maissiöljy
Tässä
on siten varsin erilaisia ruoka-aineita, joita saatat syödä joka päivä.
Kyseessä ovat maissilastut, maissivilja, maissiöljy, ja myös suurin terveyttä
vahingoittavia konna, joka saa eniten huomiota tiedotusvälineissä, runsaasti
fruktoosia sisältävä maissisiirappi (HFCS).
Olemme
jo puhuneet viime osiossa vehnään liittyen yksityiskohtaisesti sen osuudesta
kohoavan verensokerin muodostumiseen, ja että näiden ikävien
"AGE-tuotteiden" muodostuminen elimistössä on suhteessa
vanhettumista kiihdyttävään ilmiöön.
No
niin, maissi-pohjaiset tärkkelyspitoisilla elintarvikkeilla kuten maissivilja,
maissilastut, jne. on myös suuri vaikutus verensokeritasoon, ja se voi siten
lisätä AGE-tuotteiden muodostumista elimistössä ja nopeuttaa ikääntymistä.
Mutta
tässä on toinen piikki maissin arkkuun. Käy nimittäin ilmi, että tutkijat ovat
havainneet, että HFCS:ssä
oleva fruktoosi aiheuttaa kymmenkertaisesti enemmän vanhenemiseen liittyvien
ominaisuuksien muodostumista kehossa kuin glukoosi! Kyllä, se on totta. Tämä
tarkoittaa, että se määrä HFCS:ää, jonka saat päivittäin nauttimalla
makeutettuja juomia ja muita jalostettuja elintarvikkeita (myös salaatinkastikkeet
ja ketsuppi kuuluvat tähän ryhmään) se määrä edistää nopeampaa ikääntymistä
elimistössäsi. Niin, tarvitsetko vielä lisää syitä välttää HFCS:ää!
Emme
ole selvittäneet vielä kaikkea maissin osalta. Vielä pahempaa on tulossa!
Toinen
suuri ongelma maissi-pohjaisten elintarvikkeiden ja maissiöljyjen kohdalla on
se, että nämä elintarvikkeet myötävaikuttavat liikaa omega-6-rasvahappojen
syntymiseen, mikä aiheuttaa epätasapainon ruokavalion omega-3 ja omega-6
suhteeseen ja johtaa kehon sisällä tulehdukseen ja hapetukseen.
Jälleen
kerran! Toinen esimerkki, maissia sisältävät valmisteet vanhentavat sinua
nopeammin.
Minun
neuvoni: vältä tai vähennä maissia sisältäviä elintarvikkeita, kuten
tortillalastuja ja maissia mahdollisimman paljon. Nämä eivät ole niin huonoja
kuin vehnä suhteessa veren sokeriin, ja ne eivät sisällä suolistolle vahinkoa
aiheuttavaa gluteenia kuten vehnä, mutta ne ovat edelleen haitallista sinulle.
Kun kyse on maissisiirapista tai maissiöljystä, vältä niitä niin paljon kuin
voit, jos haluat pysyä laihana ja nuoren näköisenä.
Elintarvike Nro 3 joka vanhentaa sinua tavallista nopeammin: Sokeri, sokeripitoiset ruoat, tietyt tärkkelystä sisältävät ruoat.
Jälleen
palaamme takaisin keskimääräiseen verensokerin tasoon ja sen heilahtelujen
väliseen, pitkällä aikavälillä tapahtuvaan suhteeseen, ja miten tämä ilmiö voi
lisätä elimistössä näiden ikääntymistä nopeuttavien kemiallisten AGE
-yhdisteiden määrää.
Sokeri
on itsestään selvästi aine, jota sinun tulee välttää. Olet kuullut aikaisemmin
1000 kertaa, kuinka paha se on sinulle monista muistakin syistä, kuten sinun
vyötärölinjasi kannalta ja siitä syystä, että saatat sairastua tyypin 2
diabetekseen. Mutta nyt myös ymmärrät sokerin vaikutuksen ikääntymiseen.
Sokerin
sijasta, harkitse jokapäiväisen kahvin ja teen kanssa, leipomisessa tai muissa
makeutusainetarpeissa luonnollisten, kalorittomien makeutusaineiden käyttöä,
kuten Steviaa. Tämä
auttaa dramaattisesti hallitsemaan verensokeriarvoja ja siten hillitsee
ikääntymistä.
Joten
tämä tarkoittaa myös, että kannattaa miettiä kahdesti sokeria sisältävien
jälkiruokien, sokeroitujen murojen, karkkien ja muiden makeisten nauttimista,
jotka myötävaikuttavat nopeampaan ikääntymiseen.
Oma
henkilökohtainen keinoni makeannälän tyydyttämiseksi on vain 1-2 palaa tummaa
suklaata päivällisen jälkeen normaalin täyden jälkiruoan sijaan, jonka useimmat
ihmiset valitsevat. Tumman suklaan mukana saat vain noin 2 grammaa sokeria 1-2
palaa kohti, kun taas tyypillisen kakun, jäätelön tai torttutyyppisen
jälkiruoan mukana saat 40 - 80 grammaa ikääntymistä kiihdyttävää sokeria.
Pidä
mielessä, että jotkut tärkkelyspitoiset elintarvikkeet, kuten valkoinen riisi,
kaurapuuro, ja valkoiset perunat voivat myös aiheuttaa merkittäviä vaikutuksia
verensokeritasoosi ja siten voivat lisätä AGE-aineiden muodostumista
elimistössä. Nämä elintarvikkeet on parasta pitää pienissä erissä, jos päätät
syödä niitä, ja niiden tulee olla tasapainossa terveellisten rasvojen ja
proteiinien kanssa, jotta voit hidastaa verensokeriarvojen kohoamista.
Elintarvike Nro 4 joka vanhentaa sinua tavallista nopeammin: Soija-,
rypsiöljy ja muut
"kasviöljyt"
Voin ja rypsiöljyn sekoitus, Oivariini |
Tiedän,
että näitä on markkinoitu vuosien mittaan elintarvikealan jättiläisten
yritysten toimesta "terveellisinä", mutta jos ymmärrät vähän
biokemiaa, siitä miten nämä pitkälle jalostetut öljyt reagoivat kehon sisällä,
voit nopeasti nähdä kuinka väärin on mainostaa niitä terveellisinä.
Näin
jää kehoosi öljyjä, joissa monityydyttymättömät rasvat ovat läpikäyneet useita
hapettumisreaktioita ja ovat siksi erittäin tulehdusta aiheuttavia kehon sisällä,
tuottavat vapaita radikaaleja, vahingoittavat solukalvoja, edistävät nopeampaa
ikääntymistä, sydänsairauksia ja aiheuttavat muita mahdollisia terveysongelmia.
Jos
haluat välttää soijan, rypsiöljyn, maissin ja muiden "kasviöljyjen"
terveydelle haitallisia vaikutuksia, pyri välttämään niitä niin paljon kuin
voit, ja niiden sijaan valitse todella terveellisiä öljyjä ja rasvoja, kuten extra-neitsytoliiviöljy,
avokadoöljy, neitsytkookosöljy
(terveellisten MCT
rasvojen lähde), ja ruoholla syötetyn lehmän maidosta kirnuttua voita
(hyvä terveellisten CLA
rasvojen
lähde).
(Via truthaboutabs.com)
Lue lisää:
Read more:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti