tiistaina, elokuuta 14, 2012


Matalat omega-3 tasot lisäävät USA: n huoltojoukojen heikon kognitiivisen joustavuuden ja heikentyneen suorituskyvyn riskiä. (ICF -koodi: Kognitiivinen joustavuus [b1643]) 

Nutraingredients.com:in tämänpäiväisessä
verkkotiedotteessa tohtori Stephen Daniells kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan niillä Yhdysvaltojen huoltojoukkojen jäsenillä, joilla on matalat omega-3 tasot, on riski kärsiä alentuneesta kognitiivisesta joustavuudesta ja heikentyneestä suorituskyvystä.

Johtopäätös:
Optimaalinen neurokognitiivinen suorituskyky on olennainen osa joukkojen sijoittelun aikana. Havaintomme, että suorituskyky (Executive Function, EF) ja kognitiivinen joustavuus (Cognitive Flexibility, CF) olivat positiivisessa suhteessa HS-Omega-3 Index®:iin, tukee ajatusta, että omega-3:n tason vahvistaminen omega-3 lisäravinnetta nauttimalla voi lisätä neurokognitiivista suorituskykyä ja antaa toipumiskykyä univajeesta johtuvien ongelmien ratkaisemiseksi.
Meille suomalaisille kaikkein helpoin ja tehokkain keino matalan omega-3 tason nostamiseksi on nauttia Kala Health Internationalin valmistamia Krilliöljykapseleita

 
Krilliöljy tuotetaan Antarktisten alueiden kylmien, puhtaiden vesien pienistä äyriäisistä, krilleistä. Krilliöljy sisältää runsaasti omega-3 rasvahappoja, erityisesti hyvin tunnettuja EPA- ja DHA -rasvahappoja, koska krilli käyttää ravinnokseen mikrolevää. Suurin osa krilliöljyn rasvahapoista on sitoutunut fosfolipideiksi, jotka tarjoavat suuria etuja tavallisiin kalaöljyihin verrattuna.

MIKSI KRILLIÖLJY ON PAREMPI KUIN KALAÖLJY

Myös kalaöljyissä esiintyy tärkeitä rasvahappoja, kuten EPA ja DHA, mutta kalaoöljyissä on krilliöljyyn verrattuna suuri ero. Kalaöljyjen omega-3 rasvahapot ovat sitoutuneina triglyserideiksi, kun krilliöljyssä ne ovat suurimmaksi osaksi fosfolipideihin kiinnittyneenä. Nämä fosfolipidit tekevät krilliöljystä kalaöljyihin verrattuna ylivoimaisen omega-3 rasvahapon lähteen.

KRILLIÖLJYN ALKUPERÄ JA LUONNON KESTÄVYYS
Kalavaranto on laajoilla alueilla ylikalastuksen rasittama ja siten ehtymässä. Kalaöljyn kansainvälisen kaupan vaikutuksesta useimpien kalaöljyjen alkuperää on vaikea tietää.
Krillikantaa ei ole ylikalastettu, ja krillin alkuperä on yksityiskohtia myöten tuunnistettavissa. Krilli kalastetaan tuoreena puhtaista Antarktisista vesistä, ja kalastusta valvoo tarkasti Antarktiksen merielämän resurssien säilyttämistä valvova komissio, Commission for the Conservation of the Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR). Krillin kalastus on erittäin ympäristöystävällistä ja ekologisesti kestävää, koska siinä käytetään vasta kehitettyä, innovatiivista kalastusmenetelmää, joka erottelee ja vapauttaa vahingoittamatta tarpeettoman saaliin.
Vielä haluan palata omega-3:n vaikutuksiin kertomalla eräästä tutkimuksesta, jonka sain juuri tänään 14.8.2012 sähköpostiini.
 Alkuperäinen tutkimusraportti kokonaisuudessaan on osoitteessa: http://www.microbialcellfactories.com/content/pdf/1475-2859-11-96.pdf

Tässä lyhyt suomenkielinen ote tuosta raportista:

Mikrolevistä saatavien omega-3 rasvahappojen terveysedut

Omega-3 rasvahapot ovat ihmisen solukalvojen, erityisesti hermosolujen tärkeä rakenteellinen osa [59]. EPA- ja DHA- lisäravinteiden nauttimisen on osoitettu ehkäisevän sydämen ja hermoston sairauksia sekä tulehdustiloja [60]. 
Mitä tulee sydämen ja verisuonten terveyteen, ω-3 rasvahappojen säännöllinen nauttiminen voi vähentää korkean verenpaineen, tromboosin, sydäninfarktin ja sydämen rytmihäiriöiden riskiä [61]. Tämä johtuu siitä, että ω-3-rasvahapot lisäävät HDL / LDL suhdetta ja vähentävät kokonaiskolesterolin / HDL:n suhdetta [61]. Sydän-verisuonitilanteeseen vaikuttavien hyötyjen lisäksi, omega-3 rasvahapot ovat myös osoittaneet positiivisia vaikutuksia hermoston ja aivojen toimintaan [62].

Raskaana olevilla naisilla EPA:n ja DHA:n riittävä saanti on välttämätöntä sikiön aivojen terveen kehityksen kannalta [63]. Vauvoilla arakidonihappo (ARA), omega-6 rasvahappo ja DHA ovat myös välttämättömiä normaalille kasvulle ja toiminnallisen kehittymisen kannalta [64]. 

Mielenkiintoista on, että lisääntynyt DHA:n käyttö voi myös vähentää vakavan masennuksen riskiä [65]. 

Immuno-moduloivia vaikutuksia on havaittu, kun ω-3rasvahappoja käytettiin tulehduksellisten sairauksien, kuten nivelreuman, Crohnin taudin, haavaisen paksunsuolentulehduksen, psoriasiksen, astman, lupuksen ja kystisen fibroosin hoidossa[66,67]. 

Lapsilla, jotka nauttivat kalaöljyä enemmän kuin kerran viikossa, oli pienempi todennäköisyys sairastua astman [68]. 

Lisäämällä DHA:n ja EPA:n tasoja potilailla, joilla on reumaattinen niveltulehdus tai ulseratiivinen koliitti on myös todettu taudin paranemista ja vähemmän kipua, vaikkakin käyttötavat ovat epäselvää tässä vaiheessa [69,70].

Ravitsemusteollisuudessa ja lääketeollisuudessa on tällä hetkellä suuri kysyntä mikrolevästä, mikä johtuu niiden terveyttä edistäviä vaikutuksista.  
Mikroskooppisista levistä johdetut monityydyttymättömät rasvahapot (PUFA), kuten ARA-ja DHA lisätään suojaksi äidinmaidonkorvikkeisiin. Tuo äidinmaitovalmisteiden teollisuudenala yksistään on arvoltaan noin 10 miljardia euroa vuodessa.  

Tähän mennessä mikroleväuutteita löytyy monista kasvojen ja ihonhoitotuotteista, kuten ikääntymisen estävistä voiteista, ihoa virkistävistä tai korjaavista hoitotuotteista, aurinkovoiteista, pehmittävistä ja ärsytystä vähentävistä kuorintavoiteista[19]. 

Dermochlorella todella uutetaan Chlorella vulgariksesta, jolla voidaan edistää kollageenin synteesiä, ihon sidekudoksen uudistumista ja ryppyjen vähentymistä. Protulines on proteiinipitoinen uute Arthrospira (Spirulina), joka auttaa torjumaan varhaista ihon vanhenemista, kohdistamalla ihoon tiukentavaa vaikutusta ja estää ryppyjen muodostumista [72].

Viittakset:
59. Brunner E: Oily fish and omega 3 fat supplements. BMJ 2006, 332(7544):739–740.
60. Sijtsma L, Swaaf ME: Biotechnological production and applications of the n-3
polyunsaturated fatty acid docosahexaenoic acid. Appl Microbiol Biotechnol 2004,
64(2):146–153.
61. Horrocks LA, Yeo YK: Health benefits of docosahexaenoic acid (DHA). Pharmacol
Res 1999, 40(3):211–225.
63. Damude HG, Kinney AJ: Enhancing plant seed oils for human nutrition. Plant Physiol
2008, 147(3):962–968.
64. Dyerberg J, Leaf A, GA C: ISSFAL board statement: recommendations for the
essential fatty previous termacidnext term requirement for infant formulas. J Am Coll
Nutr 1995, 14:2.
65. Hibbeln JR, Salem N Jr: Dietary polyunsaturated fatty acids and depression: when
cholesterol does not satisfy. Am J Clin Nutr 1995, 62(1):1–9.
66. Simopoulos AP: Omega-3 fatty acids in health and disease and in growth and
development. Am J Clin Nutr 1991, 54(3):438–463.
67. Calder PC: Sir david cuthbertson medal lecture. Immunomodulatory and antiinflammatory
effects of n-3 polyunsaturated fatty acids. Proc Nutr Soc 1996, 55(2):737–
774.
68. Hodge L, Salome CM, Peat JK, Haby MM, Xuan W, Woolcock AJ: Consumption of
oily fish and childhood asthma risk. Med J Aust 1996, 164(3):137–140.
69. Stenson WF, Cort D, Rodgers J, Burakoff R, DeSchryver-Kecskemeti K, Gramlich TL,
Beeken W: Dietary supplementation with fish oil in ulcerative colitis. Ann Intern Med
1992, 116(8):609–614.
70. Simopoulos AP: Omega-3 fatty acids in inflammation and autoimmune diseases. J
Am Coll Nutr 2002, 21(6):495–505.
71. CODIF Recherche & Nature: DERMOCHLORELLA D - DERMOCHLORELLA DP
skin restructuring. In St Malo cedex. Edited by. France: CODIF Recherche & Nature; 2006.
72. Exymol SAM: Protulines: spirulina extract. In Exymol SAM. Edited by. Monaco:;
2012.

Ei kommentteja: