Loading...

perjantaina, joulukuuta 23, 2005

Uusi sarja artikkeleita

Veren sokerin ja kolesterolin kontrollointi yrteillä ja muilla luontaisilla menetelmillä

Yritän koota tähän esityssarjaan mahdollisimman paljon sellaisia jokaisen helposti saavutettavia toimintatapoja, joilla voisi hallita veren sokeri- ja kolesterolitasoa – ennaltaehkäistä diabeteksen ja sydäntautien aiheuttamia ongelmia ilman lääkkeitä. Pyrin etsimään kokonaisen sarjan luontaislääketieteen menetelmiä hyväksi käyttäviä keinoja erilaisten terveydellisten ongelmien välttämiseksi. Kaikki informaatio tulee pohjautumaan tieteellisiin tutkimuksiin, ja pyrin liittämään kunkin artikkelin yhteyteen suoran linkin asianomaiseen alkuperäislähteeseen. Muussa tapauksessa mielipiteet ja mahdolliset väitteet ovat minun omiani, ja tuon sen selvästi esiin.
Tämä artikkelisarja ei missään tapauksessa ole lääketieteellinen ohje tai kehotus johonkin hoitoon, tai ohje tai kehotus jonkun muun hoitotoimenpiteen lopettamiseen tai korvaamiseen niillä keinoilla, joita mahdollisesti näissä artikkeleissa tuon esiin. Nämä ovat puhtaasti mielipiteitä ja tieteellisten tutkimusraporttien referaatteja. Tarkoitus on vaikuttaa ihmisten elintapoihin ja ennaltaehkäisevään käyttäytymiseen. Lääketieteellisissä ongelmatapauksissa on aina käännyttävä lääkärin puoleen!

Osa I

Ensimmäisenä tuli eteeni pieni uutinen rohtosarviapilasta (Trigonella foenum-graecum), joka tunnetaan myös nimellä sarviapila. Wikipedia kertoo siitä seuraavaa (http://fi.wikipedia.org/wiki/Rohtosarviapila):
Rohtosarviapilaa on käytetty antiikin ajoista lähtien maustamiseen, värjäämiseen, lääkkeenä ja jopa eläinten rehuna. Kuivattuja lehtiä käytetään edelleenkin intialaisessa keittiössä, ja niiden kitkerä maku muistuttaa läheisesti laakerinlehteä. Egyptiläiset tarvitsivat rohtosarviapilaa ruumiiden balsamoinnissa. Rohtosarviapilan siemenet kannattaa paahtaa ennen käyttöä, koska se antaa mausteelle täyteläisen maun. Siemeniä käytetään monissa currysekoituksissa yhtenä raaka-aineena.


kertoo artikkelissaan, joka on päivätty 22.12.2005:

Maustehyllylöytö alentaa veren sokeria
http://www.bradenton.com/mld/bradenton/living/13450862.htm

JOE GRAEDON ja TERESA GRAEDON, Ph.D.
King Features Syndicate


"Löysin erään sellaisen mausteen maustehyllystäni, josta en ole koskaan kuullut puhuttavan, eikä minulla ollut mitään neuvoja siitä, kuinka sitä tuliisi käyttää. Tutkiessani rohtosarviapilaa (Fenugreek) mausteena, havaitsin sen olevan eräs vähiten huomiota saaneita lääkekasveja".

"Sitä on käytetty alentamaan kolesterolia, kontrolloimaan veren sokeria ja lisäämään maidoneritystä (imettävillä äideillä). Ainoa sivuvaikutus, jonka havaitsin oli pahoinvointi, jos sitä otti liikaa. Mitä tiedätte tästä yrtistä"?

Eläin- ja ihmistutkimukset osoittavat, että rohtosarviapila saattaa alentaa kolesterolia ja veren sokeria. Jos diabeetikko nauttii rohtosarviapilavalmistetta, hänen täytyy tarkkailla veren sokerin tasoa varmistaakseen, ettei se laske liikaa.

Rohtosarviapilan siemenet sisältävät runsaasti liukenevia kuituja, ja niitä voidaan käyttää ummetuksen hoitoon. Suurilla annosmäärillä tämä yrtti saattaa aiheuttaa ruuansulatusongelmia.

Emme löytäneet mitään todisteita siitä, että rohtosarviapila voisi lisätä maidontuotantoa, ja The Natural Health Bible varoittaa raskaana olevia ja imettäviä äitejä välttämään Fengreekin nauttimista.
Suomeksi tästä rohdoksesta kerrotaan seuraavassa osoitteessa: http://www.terveyskaupat.net/nettikauppa/painonhallinta/fenugreek_strong/


Sarja jatkuu…
Lähetä kommentti