Loading...

perjantaina, joulukuuta 09, 2005

Jälleen uusia mielenkiintoisia tutkimuksiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia

Sähköpostiini tuli tänään perjantaina 09.12.2005 Google Alertsilta mielenkiintoinen viesti:
”Asthma drug warning causes alarm”, eli “Astmalääkevaroitus aiheuttaa hälytyksen”. Klikkaamalla seuraavaa pääset alkuperäiseen artikkeliin:
http://www.bradenton.com/mld/bradenton/living/health.htm. Klikkaa avautuvan sivun vasemman reunan valikosta sanaa Health.

Lääkkeen nimi on Seretide™, ja sitä markkinoidaan Saksassa nimellä Viani™ ja Yhdysvalloissa nimellä Advair™. Seretide on saanut myyntiluvan keuhkoahtaumataudin hoitoon Argentiinassa.
Tätä samaa lääkettä markkinoidaan Suomessakin http://www.coronaria.fi/www/mtv3/laakkeet.php?etsi_laake_doit=etsi&valinta=nimi&haku=seretide.
Lääkkeestä on julkaistu tutkimuksia, jotka väittävät, että eloonjäämisprosentti niillä keuhkoahtaumapotilailla, jotka käyttävät tätä lääkettä on suurempi kuin muita lääkkeitä käyttävillä. Klikkaa:
http://nweb.waymaker.se/bitonline/2002/11/20/20021120BIT00340/11200034.htm


Astmalääkevaroitus aiheuttaa hälytyksen.

JOE GRAEDON and TERESA GRAEDON, Ph.D.

King Features Syndicate

Näin televisiossa äskettäin raportin astmalääkkeestä nimeltään Advair. Uutiset eivät olleet hyviä.

Minulla on ollut tapana käyttää Advairia, mutta nyt olen kokeillut Foradilia, jota sain näytepakkausina lääkäriltäni. Advairin hinnaksi minulle tuli kuukauden annokselle melkein $200.

Minulla on astmasta kärsivä ystävä, joka on saanut hyviä kokemuksia Advairista. Onko hän todella vaarassa?

Olen käyttänyt myös muita lääkkeitä, jotka on vedetty pois myynnistä – Vioxx ja Bextra. Nyt mietin kuinka mahtaa käydä Advairin. Mitä oikein on tapahtumassa?


Heti siitä lähtien, kun nivelrikkolääkkeet Vioxx ja Bextra otettiin pois markkinoilta, näyttää FDA (Yhdysvaltain Ruoka- ja Lääkevirasto) tulleen varovaisemmaksi. Joitakin kuukausia sitten erikoislääkäripaneeli mietti olisiko astmalääkkeet Advair, Foradil ja Serevent myös pitänyt vetää markkinoilta. Oli olemassa huoli siitä, että jotkut näitä lääkkeitä nauttivat saattaisivat kokea vaikeasti hoidettavia astmakohtauksia.

Vaikka virasto päätti olla kieltämättä näitä lääkkeitä, huoli turvallisuudesta jäi. Tämän vuoksi FDA julkaisi äskettäin varoituksen, jossa se totesi, että nämä lääkkeet saattavat lisätä mahdollisuutta sellaisiin vakaviin astmakohtauksiin, jotka voisivat johtaa kuolemaan. Tarkastusviranomaiset haluavat lääkärien kirjoittavan näitä lääkkeitä vain, jos muut lääkkeet eivät auta kontrolloimaan astman oireita.

Ei pidä kuitenkaan lopettaa astmalääkkeitä ennen kuin on neuvotellut oman lääkärinsä kanssa. Hän varmaankin haluaa arvioida tämän uuden varoituksen ja päättää olisiko joku muu lääkitys mahdollisesti sopivampi.

RikkiMikon kommentti:
Astman ja allergioiden hoidossa ovat kymmenet asiakkaani saaneet mielestäni merkittäviksi katsottavia tuloksia nauttimalla MSM-jauhetta sisäisesti. Samaa todistavat monet muutkin lähteet.

Klikkaa: http://www.remedyfind.com/rm-3680-MSM.asp
Ja:
http://www.health-n-energy.com/ARTICLES/9artmsminfo.htm
Ja:
http://www.vitacost.com/Msm.html
Ja:
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/asthma.htm
Ja:
http://www.naturaltherapycenter.com/HEALTH%20CONCERNS/asthma/
Lähetä kommentti