Loading...

sunnuntaina, joulukuuta 04, 2005

Mustikka on todella terveellinen luonnontuote


Erään viime vuonna julkaistun tieteellisen tutkimuksen mukaan mustikassa olevien aineiden on todettu alentavan korkeata kolesterolia ilman statiinilääkkeiden vaaroja.
Vastauksena näihin tuloksiin USA:n maatalousministeriö (USDA) on sitä mieltä, että kenties voitaisiin kehittää hoitokeinoksi antioksidanttia sisältävää ainetta näistä marjoista. No niin näin toimii suuri lääketeollisuus. Miksi ei voitaisi ihmisille kertoa, että syömällä mustikoita ja muitakin marjoja voidaan saada apua kolesteroliongelmaan? Miksi kehittää joku ”lääke”, jonka aineksina on mustikassa oleva bioflavonoidi? No sen vuoksi tietysti, että saadaan rahat pois sairailta ihmisiltä.

Me ihmiset olemme hulluja, kun emme käytä järkeä silloin kun sitä tarvitaan. Opettakaamme nuoret poimimaan ja syömään marjoja, jotta heidän ei tarvitsisi vanhempana syödä kaikenmaailman lääkkeitä. Nyt he popsivat (mauttomia, ainakin minun mielestäni) roskaruoka-aterioita ja kippaavat kokista päälle. Lihovat ja tulevat vähitellen liikuntakyvyttömiksi, no eivät ainakaan lenkille jaksa lähteä. Tietysti lääketehtaiden täytyy saada jostain rahaa tutkimustyöhön, mutta eiköhän sitä säästyisi jostain, jos kansa olisi terveempää.

Muuten olen sitä mieltä, että nälän tunteen voi ajaa pois muutenkin kuin limsan ja energiapatukan nauttimalla. Siis jos on sellaisen välipalan nälkä, jolla useimmat perustelevat makeanhimonsa aiheuttamaa turhaa tankkausta. Jos silloin juo lasillisen raikasta vettä, (kesällä tai hikisen urakan jälkeen ehkä mineraalivettä), ja odottelee vaikka parikymmentä minuuttia, niin pahin nälkä on mennyt ohi. Tämä oletettavasti johtuu siitä, että veden avulla keho ottaa omasta varastostaan sen energian, jonka se muutoin ottaisi suklaapatukasta tai limsasta. Toisin sanoen keho polttaa ihonalaista rasvaa eli "läskiä". Veden avulla ihan oikeasti voi päästä eroon liioista kiloista. Kokeilkaapa vaikka. Olo on kevyt ja liikkuminen helppoa. Eikä se veren sokeri välttämättä niin kovin alas mene.

Jos siitä on pelko, kannattaa tehdä jaksamisjuoma Ruususuola
Lähetä kommentti