keskiviikkona, toukokuuta 14, 2014

LaihdutuskuuriniKävin postireissulla kauppakeskuksen aulassa maksuttomassa kehon rasvaprosentin määrittelyssä, jonka järjesti erään laihdutustuotteen esittelijä. Kauhistuin sitä rasvan määrää, joka nahkani alla kulkee mukanani joka paikkaan. Se rasittaa elimistöäni, väsyttää, ahtauttaa vaatteeni, panee hengästymään ja mitä kaikkea se pitkän päälle saakaan aikaiseksi. Niinpä aloitin 8.5.2014 uudenlaisen elämän, johon kuuluu kaiken sokerin välttäminen. Sitä en laita kahviin enkä teen sekaan, en edes aamupuuron päälle. Myös olut joutui kieltolistalle. Viini ja muut alkoholijuomat sillä listalla jo ovat olleetkin ainakin puolen vuoden ajan. Myös leivän päälle laitettavan levitteen määrä puolittui. Muuten aion jatkaa ruokailun suhteen entiseen malliin. Ehkä liikuntaa lisään, koska näyttäisi siltä, että jalat kestävät nyt huomattavasti paremmin kävelyä ja muutakin rasitusta, kun ylimääräistä painoa ei enää tarvitse raahata mukanaan.

Olen noudattanut myös omaa oivallustani painon sääntelyssä; kun tunnen tarvetta nauttia välipalaa, juon lasillisen vettä ja odotan puoli tuntia ennen kuin laitan suuhuni mitään. Tämän keinon keksin jo parikymmentä vuotta sitten, mutta se oli päässyt unohtumaan. Nyt se on jälleen käytössä, ja pidän sitä koko prosessin eräänä tärkeimpänä elementtinä. Veden nauttiminen nimittäin ohjaa kehon energian käyttöä sillä tavalla, että ihonalainen rasva otetaan akuuttiin hyödyntämiseen, muunnetaan energiaksi, eikä uusia kaloreita tarvitse hankkia suun kautta. Samaa keinoa muuten käyttävät anorektikot, mutta monta astetta ankarammassa muodossa.

Pudottajat.fi kertoo asiasta mm. näin: ”Kehomme koostuu 60 – 70 -prosenttisesti vedestä ja vesi on osana käytännössä kaikissa ruumiintoiminnoissa. Se pitää veren virtaamassa, ihon terveenä ja silmät kosteina. Vesi on kaikkein tärkein ravinteemme ja ilman sitä elimistö kuivuu. Mutta jos joka paikassa on saatavissa puhdasta vettä, ei tarvitse miettiä nestehukkaa. Voimme mieluummin miettiä sitä, mitä hyötyjä vedestä on”.
 
Happy Scale: Weight Loss TrackerMitä sitten on tapahtunut tämän muutoksen seurauksena? Paino on lähtenyt huimaan laskuun, ja vointini on erinomainen; on paljon helpompi liikkua ja vyön seuraava reikä on nyt käytössä. Tosin aikaa on kulunut vasta viikon verran, joten mitään lopullista ei voi vielä ennustaa. App Storesta lataamani iPad-sovellus nimeltään Happy Scale ja melko tarkka henkilövaaka ovat olleet hyvänä apuna kontrolloidessani painon kehitystä. Mittaus tapahtuu aamuisin rakon tyhjennyksen jälkeen. Viidessä päivässä kiloja, siis ihan kokonaisia kiloja on jäänyt pois jo ilahduttavasti. Tulen kertomaan tästä projektistani ja sen tuloksista seuraavien viikkojen aikana, joten pysykää kanavalla!

Happy Scale-sovellusta vastaavia sovelluksia on suunniteltu myös Android-käyttöjärjestelmälle.

Ei kommentteja: