perjantaina, maaliskuuta 28, 2014

ALLERGIAVIIKKO LÄHESTYY. OLETKO VALMIS?


Katupöly on kevään kavala terveysriskiTänä vuonna kevät on sään puolesta alkanut ennätysaikaisin, ja lumien sulamisen myötä katupöly on lennellyt jo muutamien viikkojen ajan valtoimenaan hankaloittaen etenkin allergiasta kärsivien elämää. Samanaikaisesti on meneillään se aika vuodesta, jolloin siitepölyt jo kiusaavat monia allergikkoja, ainakin eteläisessä Suomessa asuvia. 

Valtakunnallinen Allergiaviikko 2014 järjestetään viikolla 15, siis 7. - 13.4.2014. Onkin paikallaan paneutua hiukan tarkemmin asioihin, jotka vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin nimenomaan tämän kiusallisen vaivan lisääntymisen muodossa.
Allergisen nuhan aiheuttajia ovat pääasiassa tuulipölytteisten kasvien siitepölyt. Kevätkesällä oireita aiheuttavat lehtipuut, keskikesällä heinäkasvit ja loppukesällä pujo. Koivun ja heinien siitepöly ovat yleisimpiä allergian aiheuttajia. Siitepölyallergiasta kärsii 10 -20 % suomalaisista. Osa siitepölyallergisista saa oireita myös ruoka-aineista.
Mitä keinoja sitten on välttyä edellä mainituilta oireilta ja vaivoilta? Lääkärit kirjoittavat mielellään antihistamiinivalmisteita, joista useimmat saavat paljonkin lievitystä vaivaansa, mutta saavat samalla sivuvaikutuksia, kuten väsymystä ja ärtyisyyttä, sydämentykytystä, hyperventilaatiota. Varsinkin vanhemmat antihistamiinit aiheuttivat yleisesti pahoja sivuvaikutuksia, mutta eivät uudemmatkaan mitään ongelmattomia ole. Antihistamiinien unettava vaikutus perustuu siihen, että ne estävät hypotalamuksen takaosan histamiinisolujen erittämän histamiinin vireyttävää vaikutusta.

Allergia on immunologisen järjestelmän häiriö, jossa elimistö käynnistää IgE-välitteisen immunologisen reaktion jollekin elimistön ulkopuoliselle mutta sinänsä vaarattomalle aineelle. Allergian oireisiin saattaa kuulua päänsärkyä, heikkoutta, aivastelua, silmien vetistelyä, sierainten tukkoisuutta, jopa mielialan ja käyttäytymisen muutoksia, ripulia, yskää, lihaskipuja ja jomotusta. Kuinka sitten voisi korjata elimistön tätä ominaisuutta ilman ikäviä sivuvaikutuksia?

Antihistamiinilääkkeet ovat siis eräs keino jota voi kokeilla, ja ne joko auttavat tai sitten eivät. Sen sijaan lähes kaikki potilaat, jotka ovat aloittaneet OptiMSM:n käytön, ovat kertoneet saaneensa ainakin jonkinasteisen lievityksen allergiaoireisiinsa muutaman päivän kuluessa aloituksesta. Ihmiset ovat huomanneet, ettei ainoastaan aivastelu, tukkoisuus, vuotavat silmät ja poskiontelo-ongelmat ole parantuneet, vaan myös muut päällepäin katsottuna asiaan liittymättömätkin ongelmat ovat väistyneet. MSM saattaa olla hyvin tehokas myös ruoka-aine, lateksi-, koira-, kissa-, maito-, pähkinä-, vehnä- ja monien muiden tuotteiden aiheuttamille allergioille. 

Olen lainannut tähän tekstiin otteita tekstistä, joka on luettavissa NW Health Solutions, Inc.- sivustolta osoitteessa: http://www.nwhealthsolutions.com/allergy.htm

1. Allergiat – (pölyhiukkaset) 
2. Nivel- ja lihasarkuus
3. Krooninen heikkous
4. Kohonnut kolesteroli
5. Hiivatulehdukset
6. Pehmeät ja lohkeavat kynnet
7. Rypyt
8. Arpikudos
9. Keuhkojen vajaatoiminta
- See more at: http://finnmsm.blogspot.fi/2013/12/v-behaviorurldefaultvmlo.html#sthash.oUUh4xDI.dpuf
Oheisena muutamia MSM:n käyttöön liittyviä aiheita: 

Astma: MSM on käyttökelpoinen hoidettaessa astmaa, koska sen avulla voidaan säännöstellä nestettä, joka on keuhkojen ilmakanavien pinnalla, ja siten estää tulehdusreaktiota. Sillä on myös normalisoiva vaikutus keuhkojen solukalvojen pintoihin, ja se siten auttaa säätelemään kaasujen virtausta. Eräs tutkimus osoittaa, että MSM oleellisesti lisäsi keuhkojen kapasiteettiä ryhmässä potilaita, joilla oli keuhkopöhö ja keuhkokasvaimia. 

Allergiat: Rikki on tärkeä allergioiden lievittämisessä, koska se poistaa myrkkyjä soluista, siis toisin sanoen eliminoi vapaita radikaaleja. Allerginen reaktio tapahtuu, kun immuunijärjestelmä reagoi allergeeniksi kutsuttuihin aineisiin, jotka ovat vieraita jäseniä järjestelmässä. MSM auttaa tasapainottamaan solujen seinämiä ja lisää niiden läpäisevyyttä ja elastisuutta, sallien niiden päästää myrkyt ja vieraat aineet ulos, mukaan lukien allergeenit. MSM on myös tärkeä keuhkojen toiminnan tehostaja. Tutkimukset ovat osoittaneet, että lisäaineena käytetty MSM saattaa säädellä allergisia reaktioita jo muutaman päivän viiveellä, ja että MSM:n anti-allergeeniset ominaisuudet ovat yhtä tehokkaita kuin antihistamiinilla.

Niille, jotka haluavat ryhtyä seuraamaan oman allergiansa oireiden kehitystä, RikkiMikko suosittelee seuraavaa osoitetta, josta voi ladata oman allergiapäiväkirjan. Siitepölypäiväkirjassa voit kirjata allergiaoireesi päivittäin ja vertailla niitä tärkeimpien allergiakasvien siitepölymääriin. Ole hyvä ja rekisteröidy päästäksesi päiväkirjaan.
Projektin vastuuhenkilö on Uwe E. Berger MBA. Suomen yhteyshenkilö on Jukka Reiniharju, jolle voit lähettää viestin täältä
ILTASANOMAT


Tällaista asiaa tänään, lähestyvän allergiaviikon alla. Hyvää alkanutta kevättä! Pitäkää jalat kuivina!

Ei kommentteja: