Loading...

maanantaina, huhtikuuta 04, 2011

Allergiaviikko

Jälleen on tullut se aika vuodesta, jolloin siitepölyt alkavat kiusata monia ainakin eteläisessä Suomessa asuvia. Tämä Ukon nimipäivänä 4.4.2011 alkanut viikko numero 14 onkin aivan oikeutetusti julistettu allergiaviikoksi. Näin ollen on paikallaan paneutua hiukan tarkemmin asioihin, jotka vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin nimenomaan tämän kiusallisen vaivan lisääntymisen vaikutuksesta
.
Allergisen nuhan aiheuttajia ovat pääasiassa tuulipölytteisten kasvien siitepölyt. Kevätkesällä oireita aiheuttavat lehtipuut, keskikesällä heinäkasvit ja loppukesällä pujo. Koivun ja heinien siitepöly ovat yleisimpiä allergian aiheuttajia. Siitepölyallergiasta kärsii 10 -20 % suomalaisista. Osa siitepölyallergisista saa oireita myös ruoka-aineista.

Mitä keinoja sitten on välttyä edellä mainituilta oireilta ja vaivoilta? Lääkärit kirjoittavat mielellään antihistamiinivalmisteita, joista useimmat saavat paljonkin lievitystä vaivaansa, mutta saavat samalla sivuvaikutuksia, kuten väsymystä ja ärtyisyyttä, sydämentykytystä, hyperventilaatiota. Varsinkin vanhemmat antihistamiinit aiheuttivat yleisesti pahoja sivuvaikutuksia, mutta eivät uudemmatkaan mitään ongelmattomia ole. Antihistamiinien unettava vaikutus perustuu siihen, että ne estävät hypotalamuksen takaosan histamiinisolujen erittämän histamiinin vireyttävää vaikutusta.

Allergia on immunologisen järjestelmän häiriö, jossa elimistö käynnistää IgE-välitteisen immunologisen reaktion jollekin elimistön ulkopuoliselle mutta sinänsä vaarattomalle aineelle. Allergian oireisiin saattaa kuulua päänsärkyä heikkoutta, aivastelua, silmien vetistelyä, sierainten tukkoisuutta, jopa mielialan ja käyttäytymisen muutoksia, ripulia, yskää, lihaskipuja ja jomotusta. Kuinka sitten voisi korjata elimistön tätä ominaisuutta ilman ikäviä sivuvaikutuksia?

Antihistamiinilääkkeet ovat siis eräs keino jota voi kokeilla, ja ne joko auttavat tai sitten eivät. Sen sijaan lähes kaikki potilaat, jotka ovat aloittaneet MSM:n käytön, ovat kertoneet saaneensa ainakin jonkinasteisen lievityksen allergiaoireisiinsa muutaman päivän kuluessa aloituksesta. Ihmiset ovat huomanneet, ettei ainoastaan aivastelu, tukkoisuus, vuotavat silmät ja poskiontelo-ongelmat ole parantuneet, vaan myös muut päällepäin katsottuna asiaan liittymättömätkin ongelmat ovat väistyneet. MSM saattaa olla hyvin tehokas myös ruoka-, lateksi-, koira-, kissa-, maito-, pähkinä-, vehnä- ja monien muiden tuotteiden aiheuttamille allergioille.
Olen lainannut tähän tekstiin otteita tekstistä, joka on luettavissa NW Health Solutions, Inc.- sivustolta osoitteessa: http://www.nwhealthsolutions.com/allergy.htm

Niille, jotka haluavat ryhtyä seuraamaan oman allergiansa oireiden kehitystä, RikkiMikko suosittlee seuraavaa osoitetta, josta voi ladata oman allergiapäiväkirjan. Siitepölypäiväkirjassa voit kirjata allergiaoireesi päivittäin ja vertailla niitä tärkeimpien allergiakasvien siitepölymääriin. Ole hyvä ja rekisteröidy päästäksesi päiväkirjaan.
Projektin vastuuhenkilö on Uwe E. Berger MBA. Suomen yhteyshenkilö on Jukka Reiniharju, jolle voit lähettää viestin täältähttps://www.pollendiary.com/Phd/fi/start

Tällaista asiaa tänään allergiaviikon ensimmäisenä päivänä. Hyvää alkanutta kevättä! Pitäkää jalat kuivina!
RikkiMikko
Lähetä kommentti