Astaksantiinin
kolme valmistusmenetelmää. Tämän artikkelin tiedot ovat osittain peräisin suomenkielisestä Wikipediasta. Myös Kala Health bv:n sivustolta on mukana kuvamateriaalia.
Pohjankatkarapu (Pandalus borealis) saa punaisen värinsä mikrolevien tuottamasta astaksantiinista. |
2.
Viljelemällä astaksantiinia voi tuottaa Haematococcus pluvialis
-mikrolevästä, jonka pigmenttipitoisuus (40 g/kg kuivapainosta) on
10 000 -kertainen esimerkiksi lohen lihaan verrattuna.[4][5]
3.
Astaksantiinia kalanviljelyyn tuotetaan myös Phaffia rhodozyma-hiivan avulla
dekstroosista.[6]
ASTAXANTHIN NEVER TURNS INTO A PRO-OXIDANT- Astaksantiini ei koskaan muutu pro-oksidantiksi, kuten C-vitamiini saattaa suurilla annoksilla muuttua. |
KalaHealth Internationalin markkinoima ja FinnMSM Oy:n Suomessa myynnissä oleva Astaksantiini tuotetaan viljelemällä Haematococcus pluvialis
–mikrolevästä. Sen pigmenttipitoisuus on (40 g/kg kuivapainosta), eli noin
10 000-kertainen esimerkiksi lohen lihaan verrattuna.[4][5]
Toisaalla
esimerkiksi Kiinassa tuotetaan Astaksantiinia kalanviljelyyn myös Phaffia
rhodozyma –hiivan, siis fermentoinnin avulla dekstroosista (D-glukoosi).[6]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti