keskiviikkona, lokakuuta 30, 2013

Päivän Terveysvinkki No 183/365 ̶ Torstai 31.10.2013 ̶ Tietokonetomografia





Onko tämä juuri sinua varten? Jos sinusta tämän luettuasi tuntuu siltä, tee samalla ystävänpalvelus: kerro läheisellesi tästä blogista! 

Muuten, varmista, että saat tarpeeksi unta joka yö. Riittävä uni on keskeinen rooli parannettaessa kognitiivista suorituskykyä.
 



Tietokonekerroskuvaus (Tietokonetomografia (TT) eli viipalekuvaus) on muotia tautidiagnostiikassa, mutta on tärkeää ymmärtää, että se ei ole vaaratonta.

Toimenpide tarjoaa kehossa yli 300 kertaisen säteilyannoksen sähkömagneettista säteilyä, ja lisäksi käytettävä, suoneen annettava kontrastiväriaine (sitä kutsutaan jodivarjoaineeksi tai ICM, iodinated contrast media,), puskee kilpirauhaseen jodia, joka voi vahingoittaa rauhasen toimintaa. Lisäravinteena annettu jodi ennen testiä ja sen jälkeen voi vähentää vahinkoja. Pitkän aikavälin syövän riskejä ei tiedetä, koska tekniikka on vielä niin uutta - mutta varovaisuutta tulee noudattaa, sillä altistus aiheuttaa kumulatiivisen vaikutuksen vahingon syntymiseen.


Mikäli haluat nähdä samanlaisia vinkkejä kuin tämä, pysy kanavalla, sillä tarkoitukseni on tuottaa vuoden jokaiselle päivälle uusi vinkki.

Lisa Bestin kirjoitukset ovat innoittaneet minua kirjoittamaan näitä Health Tip of the Day -artikkeleita.

Huomio! Ehdit vielä hyödyntää FinnMSM Oy:n 10-vuotistarjouksen: Kaikki tilaukset lähetetään ilman postituskuluja, jos tilaus tehdään 31.10.2013 klo 23:59 mennessä.  Verkkokauppamme osoite: www.finnmsm.fi

 Today's Health Tip No. 183/365. Thursday 31/10/2013 ̶  

This is just for you. Would you like to link to this to your loved ones? Share this link!

Study: Power-napping improves cognitive performance

by Stevie Smith - Feb 22 2010, 12:38

By the way, make sure to get enough sleep each night. Sleep plays a key role in improving cognitive performance.



CT Scans are all the rage in diagnostics, but it is important to understand that they are not harmless.  They deliver over 300 times the radiation of a chest electromagnetic radiation, and the contrast dye given (called Iodinated Contrast Media or ICM) floods the thyroid gland with iodine, which can damage function.  Iodine supplements given before and after the test may lessen the damage.  Long term cancer risks are unknown because of the technology is new - but caution is advised since exposure damage is cumulative.

 If you want to see the same tips as this, stay tuned, as my intention is to produce a new tip every day.  
Writings of Lisa Best have inspired me to write these Health Tip of the Day articles.

Attention! You still have time to take advantage of FinnMSM Ltd's 10-year deal: All shipments are without shipping fee, if you run your order before 31.10.2013 at 23:29. Our online shop address: www.finnmsm.fi

Ei kommentteja: