Loading...

maanantaina, syyskuuta 06, 2010

Ärtynyt paksusuoli

Ärtynyt paksusuoli

Ärtynyt paksusuoli
RikkiMikko löysi joitakin kuukausia sitten seuraavanlaisen artikkelin, jonka kirjoittaja Nance Leighton on työssään perehtynyt erittäin perusteellisesti ravitsemukseen, puuttellisen ravitsemuksen aiheuttamiin ongelmiin ja ravitsemusterapian keinoilla saavutettuihin terveyteen vaikuttaviin tuloksiin tieteellisen tarkasti.

Kirjoittaja: Nance Leighton
Valitessasi elämäntapaasi ja dieettiisi metyylisulfonyylimetaanin eli MSM:n, olet tehnyt monien tämän ajan ihmisten suosiman ratkaisun, joka on vaihtoehto monia terveydellisiä häiriöitä ja uusia sairauksia aiheuttavalle ja ankaraan kemialliseeen metodiin tai lääkkeisiin perustuvalle hoitotavalle. MSM tabletit (ja –jauhe) ovat tulleet kasvavassa määrin suosituiksi, koska on helppoa nauttia pikku pilleri (tai lusikallinen jauhetta) lisäravinteena. Tiedon löytäminen MSM tableteista (ja –jauheesta) ei ole nykyään kovinkaan vaikeata. Tosiasiassa Internetistä on tullut metyylisulfonyylimetaanista (MSM), tuosta mitä moninaisimpiin vaivoihin apua antavasta aineesta kertovan tiedon pesäpaikka.

Kuitenkaan laajoja, MSM:n vaikutuksia tarkasti määritteleviä tutkimuksia tämän ravintolisän pitkäaikaisista vaikutuksista ei ole tehty. Samalla kun on helppoa havaita, että MSM saattaa olla suureksi avuksi nivelrikkoon sekä ihon, hiusten, kynsien ja arpikudosten hoidossa, on olemassa myös toisen tyyppisiä vaivoja, joihin MSM:stä on raportoitu olevan apua käytettäessä metyylisulfonyylimetaania osana ruokavaliota.

Vaivaako paksusuoli?


Tarkastelkaamme muutamia noista tiloista, ja kuinka MSM- tabletit muuttavat tilannetta. Ärtynytpaksusuoli (IBS) on usein vammauttava ruoansulatuskanavan sairaus. Tautia potevat henkilöt havaitsevat usein olevansa herkkiä lääkkeille, lisäaineille, säilöntäaineille, makeisille ja kaikille ruoansulatuskanavaa ärsyttäville aineille. MSM:n on havaittu olevan vaikutuksiltaan todella hyvä herkkävatsaisille. Kuitenkin on suositeltavaa, että aloitat MSM:n nauttimisen tavallista pienemmällä annostuksella (250 mg) päivässä, lisäten vähitellen annostusta noin kahteen grammaan/vrk. Jos kärsit ärtyneestä paksusta suolesta, tunnet kyllä kehoasi tarkkailemalla, milloin annostus on liian suuri.
Diabeteksen yhteydessä keho ei käytä insuliinia tehokkaasti tai ei tuota sitä ollenkaan. On olemassa eräs seikka, jota useat ihmiset eivät tiedosta: rikki ja insuliini ovat läheisesti yhteen kuuluvia. Rikki ja biotiini liittyvät samoin toisiinsa. Monet henkilöt väittävät, että MSM tabletit, -jauhe ja muut metyyli sulfonyyli metaanin muodot ovat hyödyllisiä, koska MSM saattaa auttaa kehoa kontrolloimaan omaa sokerin tasoaan. Tietenkin diabetes, sokeritauti voi olla hengenvaarallinen, ja vaikka MSM:n pitkän aikavälin vaikutus hyvinkin saattaa vähentää insuliinin tarvetta jopa vain kahden gramman päiväannoksella, ei missään tapauksessa ole järkevää jättää diabeteslääkitystä pois ilman terveyden ammattilaisen suositusta.
 
Vincent van Gogh, Treurende oude man, 1890. Van Gogh kärsi masennuksesta ja maalasi tämän teoksen vain muutama päivä ennen kuin ampui itsensä.
Masennus on toinen niistä terveydentilaa heikentävistä vaivoista, jotka saattavat ottaa elämässä vallan. Lisäämällä ruokavalioon metyylisulfonyylimetaania, monet masennuksesta kärsivät ihmiset ovat havainneet mielentilojensa muutosten tasaantuneen ja masennukseen liittyvien oireiden vähentyneen.
Kausiallergiat ovat toinen niistä tapauksista, joissa oireet vähenevät lisättäessä ruokavalioon metyylisulfonyylimetyyliä. MSM tabletit (ja MSM jauhe) muuttavat solun seinämät paremmin läpäiseviksi, mikä tarkoittaa, että ne sallivat hyvien aineiden siirtymisen solun sisään ja myrkkyjen huuhtoutumisen pois kehosta. Metyylisulfonyylimetyylin lisäämisellä ruokavalioon henkilöt huomaavat allergiaoireidensa, kuten aivastelun, kirvelivien silmien ja nenän vuotamisen vähenevän huomattavasti, jopa loppuvan tyystin.

MSM:ää nautittaessa on tärkeää muistaa juoda jokaisen annoksen yhteydessä paljon raikasta vettä riippumatta nauttimastasi MSM:n määrästä! Koska vesi on elämämme kannalta elintärkeää, runsaasti vettä tarvitaan, jotta MSM voisi loihtia esiinlumouksensa.

Muutama sana kirjoittajasta: Nance Leighton toimii yrityksessä Arthritis MSM Supplements, Inc lähellä Houstonia, Texasissa. Hän ei ainoastaan myy tuotteita, vaan uskoo myös tuotteisiinsa. Lisää tietoa löydät vierailemalla hänen sivuillaan Artikkelin lähde: ArticlesBase.com - Lifestyle Information: MSM Tablets

Nance Leightonin muita julkaisuja:

Glucosamine  Chondroitin Msm Supplement Lähetä kommentti