Makuaistimukseen vaikuttaa niin moni seikka; esimerkiksi joku tietty punaviini saattaa maistua jonkun ruoka-aineen kanssa tai välittömästi ruoan nauttimisen jälkeen erinomaiselta, toisen ruoka-aineen kanssa taas aivan hirvittävän kitkerältä. Vastaavasti MSM:n kanssa joku aine tai sen jättämä jälkimaku saattaa

Lainaan tähän vsfinland.fi -sivustolta pienen pätkän havainnollistamaan asiaa:
Viinien ystäviä ja vihollisia
Seuraavat ruoka-aineet tekevät pääsääntöisesti viineistä pehmeämpiä ja runsaampia:
Viinien tukijoukot – ystävät:
1. sienet
2. useat varsinkin kypsennetyt juurekset
3. kala- ja liharuoat
4. monet meijerituotteet
5. öljyt ja rasvat
6. pähkinät
7. mausteet ja yrtit kohtuullisesti käytettyinä
Viinien haastajat – viholliset
1. voimakkaasti maustetut ruoat
2. kananmunat (varsinkin keitetyt ja keltuaiset)
3. terävät etikat
4. monet tuoreet hedelmät ja marjat
5. monet tuoreet vihannekset
6. suklaa
7. makeat jälkiruoat ja makeiset
Viinit ja MSM eivät ole tietenkään makuaistimuksen kannalta sama asia; MSM:n ystävät ja viholliset löytyvät etsimällä. Hyviä ystäviä ovat minun mielestäni verigreippi- ja tomaattimehu sekä raikas vesi nautittuna välittömästi MSM- jauheen päälle. Jälkimaku jää olemattomaksi jo kahden kulauksen jälkeen.
Hyvää lukukauden alkua koululaisille, heidän vanhemmilleen ja tietysti myös opettajille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti