Loading...

maanantaina, elokuuta 10, 2009

Kookosöljy ja diabetes


Natural Health News, (tilaa NHN ilmaiseksi sähköpostiisi) tuo mahtavan hieno, säännöllisesti päivittäin RikkiMikon sähköpostiin tupsahtava terveyden tietolähde uutisoi tänään 10.8.2009 seuraavaa:
Monday, August 10, 2009 by: Elizabeth Walling, citizen journalist:

Kuva: Kookosöljyä valmistetaan Seychelleillä perinteiseen tapaan käyttäen härän pyörittämää myllyä. Wikipedia


Kookosöljy saattaa edistää painon pudotusta lisäämällä luonnollisella tavalla aineenvaihduntaa.

Aineenvaihduntaa lisääviin laihdutuspillereihin ja ravintolisiin (thermogenic stimulants) liittyvien vaarojen vuoksi ei ole ihme, että lisääntyvä määrä ihmisiä haluaa karttaa niitä. Tämä panee meidät ajattelemaan olisiko olemassa keino, jolla voisi kiihdyttää aineenvaihduntaa luonnollisesti turvautumatta kemikaaleilla kyllästettyjen pillerien popsimiseen ja kofeiinin nauttimiseen. Tervellisen aineenvaihdunnan riittävän energiansaannin salaisutena ei ole mikään muotipiriste, vaan puhdas kylmäpuristettu kookosöljy.

Kookosöljy koostuu pääasiassa keskipitkistä rasvahapoista. Nämä triglyseridit saattavat nopeuttaa aineenvaihduntaa, koska ne ovat niin helposti sulavia ja muuttuvat nopeasti energiaksi. Pitkäketjuiset rasvahapot (lue artikkeli fatty acids), kuten monityydyttymättömät rasvat, ovat keholle vaikeampia hajoitettavia ja energiaksi muuntuvia ravinnon lähteitä. Sen sijaan nämä pitkäketjuiset rasvahapot varastoidaan tavallisesti kehon rasvakudokseksi. Muutamat tieteelliset tutkimukset ovat esitelleet näitä periaatteita. Lue lisää tämän linkin kautta aukeavalta sivulta (englanniksi). Siellä kerrotaan kuinka ruokavalioon lisätty kookosöljy aiheuttaa nopeamman kylläisyyden tunteen aterian kuluessa ja myös helpottaa pysymään erossa turhista ja lihottavista välipaloista.

Erittäin valaiseva suomenkielinen kooste kookosöljyn hyödyistä löytyy Putaan Kunto SiTi Ky:n sivulta. Kannattaa todellakin käydä lukemassa tuo selostus. Kookosöljyä myydään esimerkiksi Putaan Kunto SiTi Ky:n verkkokaupassa Pihtiputaalla sekä muissakin hyvin varustetuissa luontaistuotekaupoissa.
Lähetä kommentti