Loading...

keskiviikkona, elokuuta 26, 2009

Ärtyneen paksunsuolen hoito MSM:n avulla

Erään asiakkaan ärtyneen paksunsuolen hoitoa koskevan tiedustelun johdosta RikkiMikko lainaa tähän tri Nance Leighton:in artikkelia, joka on julkaistu sivustolla Articlesbase:


"Valitessasi elämäntapaasi ja dieettiisi metyylisulfonyylimetaanin eli MSM:n, olet tehnyt monien tämän ajan ihmisten suosiman ratkaisun, joka on vaihtoehto monia terveydellisiä häiriöitä ja uusia sairauksia aiheuttavalle ja ankaraan kemialliseeen tai lääkkeisiin perustuvalle hoitotavalle. MSM tabletit (ja –jauhe) ovat tulleet kasvavassa määrin suosituiksi, koska on helppoa nauttia pikku pilleri (tai lusikallinen jauhetta) lisäravinteena.

Tiedon löytäminen MSM tableteista (ja –jauheesta) ei ole nykyään kovinkaan vaikeata. Tosiasiassa Internetistä on tullut metyylisulfonyylimetaanista (MSM), tuosta mitä moninaisimpiin vaivoihin apua antavasta aineesta kertovan tiedon pesäpaikka. Kuitenkaan laajoja, MSM:n vaikutuksia tarkasti määritteleviä tutkimuksia tämän ravintolisän pitkäaikaisista vaikutuksista ei ole tehty.

Samalla kun on helppoa havaita, että MSM saattaa olla suureksi avuksi nivelrikkoon sekä ihon, hiusten, kynsien ja arpikudosten hoidossa, on olemassa myös toisen tyyppisiä vaivoja, joihin MSM:stä on raportoitu olevan apua käytettäessä metyylisulfonyylimetaania osana ruokavaliota.

Tarkastelkaamme muutamia noista tiloista, ja kuinka MSM- tabletit muuttavat tilannetta.

Ärtynyt paksusuoli (IBS) on usein vammauttava ruoansulatuskanavan sairaus. Tautia potevat henkilöt havaitsevat usein olevansa herkkiä lääkkeille, lisäaineille, säilöntäaineille, makeisille ja kaikille ruoansulatuskanavaa ärsyttäville aineille. MSM:n on havaittu olevan vaikutuksiltaan todella hyvä herkkävatsaisille..

Kuitenkin on suositeltavaa, että aloitat MSM:n nauttimisen tavallista pienemmällä annostuksella (250 mg) päivässä, lisäten vähitellen annostusta noin kahteen grammaan/vrk. Jos kärsit ärtyneestä paksusta suolesta, tunnet kyllä kehoasi tarkkailemalla, milloin annostus on liian suuri".

RikkiMikko voi omakohtaisena kokemuksenaan ja ärtyneelle paksusuolen vaivalle läheistä sukua olevaa Crohnin tautia sairastavana kertoa, että suoli on pysynyt jo vuosikausia hyvin rauhallisena. Tulehdus-, veri ja maksa-arvot ovat viimeisten kuuden vuoden aikana parantuneet kaiken aikaa, vointi on ollut erinomainen ja mieli reipas kuin pikku pojalla.

Hyvää syksyä toivottaen RikkiMikko

Lähetä kommentti