sunnuntai, tammikuuta 06, 2013

MSM lääkeresistenttien mikro-organismien aiheuttamien tautien hoidossa



Methylsulfonylmethane (msm) for treatment of drug resistant microorganisms
EP 2493464 A1 (teksti asiakirjasta WO2011053848A1) 

Julkaisun numeroEP2493464 A1
Julkaisupäivämäärä5. syyskuu 2012
Hakemuksen jättöpäivä29. lokakuu 2010
Etuoikeuspäivä30. lokakuu 2009
Julkaistu lisäksi otsikolla
EP2494059A1
US20110105623
US20110136210
US20110152231
Keksijät
Rodney Benjamin Anthony Keller 
Jeffrey Varelman 
Hakija
Biogenic Innovations, Llc
Kansainvälinen luokitus
A61K 31/437
Eurooppalainen luokitus
A61K 31/10
A61K 31/437




































Tämän keksinnön ilmentymät liittyvät yleisesti sellaisten ainekoostumuksien käyttöön, jotka käsittävät metyylisulfonyylimetaanin (MSM), ja yhtä tai useampaa terapeuttista ainetta, hoidettaessa lääke-herkkiä ja lääkkeille vastustuskykyisten mikro-organismien aiheuttamia tauteja. Useissa tapauksissa tällaiset ainekoostumukset ovat tehokkaita hoidettaessa lääkkeille vastustuskykyisiä tartuntatauteja, esimerkiksi MRSAeli ns. sairaalabakteerin aiheuttamaa sairautta.

TUTKIMUSALUE

Tämä kuvaus koskee yleisesti sellaisia ainekoostumuksia, joihin liittyy metyylisulfonyylimetaanin (MSM) käyttö lääkkeille vastustuskykyisten tartuntatautien hoidossa. Tietyt ilmentymät liittyvät mikrobeihin, jotka ovat lääkkeille vastustuskykyisiä. Useat tässä esitetyt ainekoostumukset ovat käyttökelpoisia hoidettaessa esimerkiksi sairaalabakteeria. MRSA voi aiheuttaa vaurioituneella iholla infektioita, joista suurin osa on lieviä, esimerkiksi märkänäppylöitä ja paiseita. MRSA eli metisilliinille resistentti (vastustuskykyinen) Staphylococcus aureus voi aiheuttaa myös vakavia infektioita, kuten keuhkokuumeen, endokardiitin, sepsiksen, osteomyeliitin ja leikkaushaavainfektion.

TAUSTA

Metyylisulfonyylimetaani eli MSM ((CH3)2SO2), joka tunnetaan myös nimellä dimetyylisulfoni, on bioaktiivinen rikkiyhdiste, joka on DMSO:n ja tiettyjen rikkiä sisältävien aminohappojen metaboliitti. MSM:ää on markkinoitu pääasiassa ravintolisänä.
Tartuntataudit ovat patogeenisten mikrobien aineiden aiheuttamia sairauksia, mukaan lukien muun muassa virukset, bakteerit, sienet, loiset, ja prionit. Vaikka tiettyjä lääketieteellisen hoidon parannuksia tartuntatautien hoidossa on tapahtunut (antibiootit ja rokotteet), on vielä monia esteitä kuolleisuutta aiheuttavien tartuntatautien vähentämisessä. Ensisijainen kysymys on lääkkeille vastustuskykyisten taudinaiheuttajien syntymisen ja leviämisen estäminen.
Metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus (MRSA) on eräs lääkeresistenttejä taudinaiheuttajabakteereja, joka on erityisen hankala sairaaloissa, joissa suurimmassa infektiovaarassa ovat avohaavaiset potilaat, joilla käytetään invasiivisia laitteita, ja joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt; he ovat suuremmassa vaarassa kuin suuri yleisö. Näin ollen on olemassa tarve tehokkaalle ja helposti annettavalle hoidolle  sellaisia tartuntatauteja vastaan, jotka ovat vastustuskykyisiä lääkkeille.

YHTEENVETO

Tässä yhteydessä on päädytty odottamattomaan havaintoon, että MSM herkistää lääkeresistentteja bakteerikantoja sisältäviä patogeeneja (mukaanlukien MRSA), sellaiseen lääkkeeseen, johon ne ovat vastustuskykyisiä. Siten yllättäen, lääkeresistentti bakteeripohjainen taudinaiheuttaja voidaan saada herkistymään lääkkeelle saattamalla lääkkeelle resistentti taudinaiheuttaja kosketukseen MSM:n kanssa, ja se voidaan estää saattamalla patogeeni kontaktiin sekä MSM:n että sellaisen lääkeaineen kanssa, jolle taudinaiheuttaja on muuten vastustuskykyinen.

Näin ollen tässä on aikaansaatu menetelmä lääkeresistenttien taudinaiheuttajabakteerien inhiboimiseksi. Tämä menetelmä käsittää lääkeresistentin bakteeripohjaisen taudinaiheuttajan valinnan, ja sitten saattamalla keskenään kosketukseen taudinaiheuttajabakteereja sellaisen koostumuksen kanssa, joka käsittää terapeuttisesti tehokkaan määrän MSM:ää ja terapeuttisesti tehokkaan määrän ainetta, joka estää lääkkeelle resistenttejä taudinaiheuttajabakteerimuotoja, estäen lääkeresistenttien bakteeripohjaisten patogeenien syntymistä. Joissakin tapauksissa lääkeresistenttien bakteerikantojen taudinaiheuttaja on MRSA.

Lisää aiheesta löydät tutkimusraportista osoitteessa: 
http://www.google.com/patents/EP2493464A1?cl=en

Ei kommentteja: