maanantaina, joulukuuta 10, 2012

Mitä tapahtuu, jos kehoni ei saa riittävästi (bioaktiivista) rikkiä?


Mitä tapahtuu, jos kehoni ei saa riittävästi (bioaktiivista) rikkiä?
Rikkiä esiintyy luontaisesti ihmiskehossa. Sitä on tallentuneena elimistön jokaiseen soluun. Jos rikin puutetta ilmenee, elimistö ei pysty korjaamaan tai vaihtamaan vaurioituneita kudoksia tarpeeksi nopeasti. Jos näin tapahtuu, keho kompensoi tilanteen tuottamalla poikkeavia, tavallisesti huonompia soluja, mikä voi johtaa sairauksiiin.
Saatat myös kokea kipuherkkyyttä. Rikin puutteet liittyvät myös ruoansulatuskanavan ongelmiin, heikkoon immuunijärjestelmän toimintaan, niveltulehduksiin ja reumatismiin, muistin menetykseen ja aknen ja muiden iho-ongelmien esiintymiseen. Puute voi myös johtaa kynsien ja hiusten haurastumiseen.

Onko rikki sama kuin lääkesulfa ja sulfiitit?
Orgaaninen (bioaktiivinen) rikki on ravintoaine, välttämätön osa luonnollisia kemiallisia prosesseja elimistössä. Sitä ei pidä sekoittaa sulfaan perustuviin lääkkeisiin tai sulfiitteihin, jotka ovat rikin epäorgaanisia muotoja. Sulfalääkkeet ovat synteettisiä, mikä tarkoittaa, että ne eivät esiinny luonnossa. Niitä käytetään antibioottisiin tarkoituksiin, mikä joillakin ihmisillä aiheuttaa allergisia reaktioita.

RikkiMikon huomautus: Tässä kannattaa kiinnittää huomiota sanoihin bioaktiivinen ja antibioottinen. Edellinen tarkoittaa elimistön uudistumiseen tähtäävää toimintaa, jälkimmäisessä taas tuhotaan eläviä soluja, haitallisia, ja valitettavan usein myös hyödyllisiä bakteereja.

Miten MSM auttaa ihoa?
MSM on hyvä ihollesi, jos sinulla on akne. MSM pitää ihon solut ja kudokset pehmeinä ja joustavina. Pitäessään ihon pehmeänä, rikki takaa sen pysyvän elastisena, jotta riittävä venyttely ja liikkuminen olisi mahdollista ilman vaurioita. Sileä, joustava iho on vähemmän altis rypyille ja hilseilylle. Bioaktiivinen ikki jopa auttaa siloittamaan arpikudoksia. MSM on hyödyksi sekä iholle että sisäelimistölle.

RikkiMikon huomautus: Koska bioaktiivisella rikillä (MSM) on relaksoiva eli lihaksia rentouttava vaikutus, se saattaa rentouttaa myös sisäleinten ympärillä olevia sileitä lihaksia. Tämä on merkittävä vaikutus, koska silloin kun ihminen on syystä tai toisesta jännittyneessä tilassa, sen lisäksi, että hänen tahdonalaiset lihaksensa ovat jännityksessä, myös esimerkiksi suoliston peristaltiikkaa suorittavat ympyränmuotoiset lihakset ovat supistuneessa tilassa. Silloin ruoansulatus ei voi toimia normaalilla tavalla. Tarvittavaa kapasiteettia ruoan sulattamiseen ei ole käytettävissä, syntyy vatsavaivoja, juuri niitä jännityksen aiheuttamia. Tähän ongelmaan bioaktiivinen rikki eli MSM saattaa vaikuttaa erittäin positiivisella tavalla.

Miten MSM auttaa ummetuksessa?
MSM:n on osoitettu helpottavan nopeasti kroonista ummetusta. MSM on täysin myrkytön ja luonnonmukainen vaihtoehto tämäntapasten ongelmien ratkaisemisessa. Se ei vahingoita suoliston toimintaa eikä aiheuta ikäviä, monille lääkkeille tyypillisiä sivuvaikutuksia eikä riippuvuutta.

Tämän kirjoituksen perustana on artikkeli, jonka löydät täältä:http://falconblanco.com/health/msm/faq.html


Katso video: http://www.youtube.com/watch?v=WSmzQirtFmg
Lähetetty iPadista

Ei kommentteja: