Loading...

keskiviikkona, maaliskuuta 23, 2011

eHealthMe: Testaa käyttämiesi lääkkeiden yhteisvaikutukset!

Monet FinnMSM:n asiakkaat ovet kyselleet käyttämiensä lääkkeiden, vitamiinien, ravintolisien ja esimerkiksi luontaistuotteiden yhteisvaikutuksista, ennen kaikkea näiden yhteensopivuudesta sekä mahdollisista yhteiskäytön ongelmista ja sivuvaikutuksista. 

Eräs oivallinen tiedonhakupaikka on englanninkielinen FDA:n ja lääkäriyhteisön tutkimuksiin perusttuva ja tuottama eHealthMe- sivusto, jonne on kerätty tällä hetkellä miljoonia, tätä kirjoitettaessa jopa 26,501,569 lopputulosta erilaisten lääkeyhdistelmien, vitamiinien ja ravintolisien yhteiskäytöstä. Uusia tapausselostuksia ilmestyy miltei joka hetki. Erilaisten sairauksien luettelo on hyvin kattava.

Vaikka suomalainen käyttäjä ei ehkä löydäkään Suomessa myytävällä tuotenimellä juuri niitä hänelle tärkeitä  lääkkeitä ja valmisteita, saattaa lääkkeen vaikuttavan aineen englanninkielisen nimen kirjoittaminen tuottaa sellaisen tuloksen, josta voi saada vihjeitä kerrottavaksi omalle lääkärilleen. Juuri siihen tarkoitukseen tämä palvelu onkin tarkoitettu, peilaamaan omaa tilannetta satojentuhansien samoja lääkkeitä ja ravintolisiä käyttävien henkilöiden kertomiin kokemuksiin, jotta voisi auttaa omalääkäriä hoidon edistämisessä.

Suomalainen terveyskeskuslääkärikunta käyttää saman tapaista, tietokannoista ammentavaa aineistoa (MR-Lääkerekisteri), mutta se on keskittynyt ilmeisesti lähinnä lääkkeiden interaktioiden seurantaan ja on ainoastaan lääkäreiden käytössä.

http://www.ehealthme.com/drug_interactions_checker

Käykää katsastamassa ja kertokaa kokemuksistanne myös RikkiMikolle
Lähetä kommentti