Loading...

perjantaina, tammikuuta 18, 2008

YouTube - DMSO Dr. Stanley W. Jacob Part_1RikkiMikko löysi mielenkiintoisen videosarjan , jossa haastateltavana on Tri Stanley W. Jacob, Tohtori DMSO.

YouTube - DMSO Dr. Stanley W. Jacob Part_1

DMSO on MSM:n "alkuaine", aine jota hapettamalla syntyy MSM. Ihmiskehossa DMSO muuttuu nopeasti MSM:ksi, jota keho sitten käyttää hyväkseen rakentaessaan uusia soluja, hormoneja, entsyymejä kehon tarpeisiin.

Wikipedia kertoo aineesta seuraavaa:
Dimetyylisulfoksidi (lyhenne DMSO, molekyylikaava C2H6OS) on orgaaninen rikkiyhdiste, jota käytetään teollisuudessa liuottimena muun muassa maalin ohenteissa ja pakkasnesteissä. Dimetyylisulfoksidin moolimassa on 78,138 g/mol, sulamispiste 18,5 °C, leimahduspiste 95 °C, kiehumispiste 189 °C, CAS-numero 67-68-5 ja SMILES CS(C)=O. DMSO imeytyy ihon lävitse erittäin hyvin, minkä takia sitä on käytetty myös parantamaan lääkkeiden imeytymistä ihon läpi.
DMSO:ta on markkinoitu 1960-luvulla Pohjois-Amerikassa kivun lievittämiseen ja nivelsairauksien hoitoon. Koska DMSO:n tehosta ja turvallisuudesta analgeettina (kipulääkkeenä) ei ollut riittävästi näyttöä, sen myynti nykyään luontaistuotteena tai ravintolisänä on kielletty. Elimistössä osa DMSO:sta metaboloituu metyylisulfonyylimetaaniksi eli MSM:ksi, jota markkinoidaan luontaistuotteena.

YouTuben video kertokoon omasta puolestaan.
Lähetä kommentti